NISMO MOGLI DA POGODIMO OLIMPIJSKI BAZEN: Trinkijeri kaže da ne ume da uživa u životu, pričao i o Parahovskom!
Andrea Trinkijeri će uživati u ovoj pobedi, Foto: Starsport©

Posle derbija

NISMO MOGLI DA POGODIMO OLIMPIJSKI BAZEN: Trinkijeri kaže da ne ume da uživa u životu, pričao i o Parahovskom!

Strateg Partizana kaže da se nada da će njegovi igrači znati da uživaju u pobedi u derbiju

Objavljeno:

Partizan je odneo pobedu u prvom ovosezonskom derbiju u ABA ligi.

U neizvesnoj i napetoj završnici i utakmici koja je trajala preko dva sata, crno-beli su imali i više koncentracije i veštine, ali i sreće, jer je Filip Čović napravio nekoliko kardinalnih grešaka u poslednjem minutu.

Nije ovo bila utakmica za ljubitelje košarke u kojoj bi mogli da uživaju, bio je to rovovski rat igrača dva tima, čega je bio svestan i trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

- Bila je izuzetno teška utakmica. Zaslužili smo pobedu, jer smo u ključnim trenucima imali više energije. Dobro smo počeli, da bismo ih onda pustili da se vrate na kraju druge četvrtine. Sve je bilo fizička tuča u tim trenucima. Oni su ogromni, a mi nismo igrali sjajno, nismo mogli da pogodimo ni olimpijski bazen. Na energiju i zalaganjem u odbrani mi smo zgrabili neke lopte kad se lomio rezultat. Na kraju, važna pobeda - rekao je Trinkijeri.

Andrea Trinkijeri je slikovito objasnio očajan procenat šuta za tri poena
Andrea Trinkijeri je slikovito objasnio očajan procenat šuta za tri poenafoto: Starsport©

Ono što je bila karakteristika ovog derbija jeste očajan procenat šuta za tri poena obe ekipe, prosto se ne zna ko je više promašivao.

- Nije to stvar samopouzdanja, inače bismo izgubili utakmicu. Svi smo želeli da igramo bolje i kada smo ušli u ritam kontakta, nismo se snašli . Oni su malo veći, igraju Evroligu i bilo je teško da uđemo reket. Pričamo o jednoj pobedi, ne pričamo da smo izgubili utakmicu - dodao je on.

Ipak, piše se pobeda koja će biti značajna njegovom timu za nastavak sezone.

- Jedna od najvažnijih stvari u životu je da znaš da uživaš. E, ja sam najgori u tome, nadam se da su moji igrači bolji u tome. Ostvarili smo pobedu koja može da nam pruži mnogo energije i samopouzdanja u nastavku sezone.

Andrea Trinkijeri je govorio i o Parahovskom
Andrea Trinkijeri je govorio i o Parahovskomfoto: Starsport©

Meč su između ostalog obeležile i duge pauze prilikom sudijskih odluka, pošto su arbitri maltene svaku svoju odluku u drugom poluvremenu proveravali gledanjem snimka.

- Utakmica je trajala preko dva sata, što nije dobro, ali mogu da se stavim u poziciju sudija, bili su faulovi na svakom koraku. Teško je suditi ovakav meč. Svi žele pobedu, drže pozicije. Ni njima nije prijatno da gledaju sve to, ali bilo je dosta stvari za gledanje. Drugi put će biti bolje.

A kako Trinkijeri trenutno ocenjuje domete svog tima?

- Može mnogo bolje. Naša sezona je specifična. Kad se ljutim često razmišljam kako bi treba to manje da činim. Prošli smo celu Evropu, imali devet gostovanja i četiri utakmice kod kuće, stalno menjamo dvorane. Mogli smo da budemo bolji, ali moglo je i mnogo gore. Valja izdržati sve ovo. Imamo dosta prostora da budemo bolji. Kad – videćemo.

Na kraju je usledilo i pitanje šta je sa Parahovskim i zašto nije u kombinaciji za tim već neko vreme.

- Moj je posao je da izaberem ono što je najbolje za tim, igrači koji su bili tu bili su fizički spremni da igraju - kratak je bio Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.