LOPTA JE TREBALO DA IDE BERONU ILI DAVIDOVCU: Gavrilović je ovako objasnio poraz od Partizana u derbiju!
Andrija Gavrilović i Filip Čović, Foto: Starsport

Konferencija posle derbija

LOPTA JE TREBALO DA IDE BERONU ILI DAVIDOVCU: Gavrilović je ovako objasnio poraz od Partizana u derbiju!

Strateg Zvezde kaže da nije zadovoljan nekim brojevima, pre svega odnosom skokova u napadu i izgubljenim loptama

Objavljeno:

Crvena zvezda je doživela poraz od Partizana u prvom ovosezonskom derbiju u ABA ligi.

Crno-beli su slavili u dramatičnoj završnici u kojoj je tragičar bio plejmejker Zvezde Filip Čović. On je rešio da preuzme odgovornost i poslednjim trenucima i to se ispostavilo kao pogrešno pošto je prvo ispalio "airball" pri rezultatu 73:72 za protivnika, potom je napravio nesportski faul, a onda je u poslednjem napadu na meču nagazio aut liniju pri prijemu lopte.

To što su poslednje lopte išle na Filipa Čovića bilo je i prvo pitanje za trenera Andriju Gavrilovića na konferenciji za novinare.

Bili Beron je trebalo da bude igrač koji će uputiti poslednji šut
Bili Beron je trebalo da bude igrač koji će uputiti poslednji šutfoto: Starsport

- Sigrurno da su u poslednje dve akcije bile izgubljene lopte. Jedna je bila na poslednjem tajm autu. Zamisao je bila da Beron i Davidovac na vrhu reketa razmene blokade. Očekivali smo preuzimanje, da se neko od njih oslobodi i da probamo da šutnemo trojku. Nismo otvorili tu liniju za dodavanje i lopta je otišla na rezervnu varijantu, da tako kažem. Tako smo izgubili. Mislim da sve te izgubljene lopte ulaze u ovih 20 i da je svaka podjednako važna - rekao je Gavrilović i potom potvrdio da u tim trenucima lopta mora ići Beronu ili Davidovcu u ruku.

- Trebalo je lopte da idu na Berona i Davidovca. Lideri mogu da budu u odbrani, pod košem, agresivnosti... Ovog puta smo hteli da loptu imaju najbolji šuteri.

Andrija Gavrilović nije zadovoljan šutem svog tima
Andrija Gavrilović nije zadovoljan šutem svog timafoto: Starsport©

Pre svega toga, Gavrilović je u svom viđenju meča istakao loše parametre svog tima u važnim statističkim kategorijama.

- Čestitam Partizanu, jer su dobili utakmicu posle velike borbe. Ovako vidim derbi i zamišljam derbi. Ovo je utakmica gde ima pritisaka i to se oseća, to se vidi u procentima šuta za tri poena. Utakmica je gde bude i tehničkih i namernih grešaka. Zadovoljan sam što se ekipa koju treniram vratila iz zaostatka u prvom poluvremenu koji je bio značajan. Ono čime ne mogu da budem zadovoljan su neki brojevi i ti brojevi u skorijoj budućnosti moraju da se izmene, poboljšaju, da bismo bili jači. Skokovi u napadu između Partizana i nas (9-5), izgubljene lopte (20), naše asistencije (14). Ne kažem to da opravdam poraz, već neko vreme pričam o tome da su to važni parametri i moramo da radimo na tome da budemo bolji - rekao je Gavrilović.

Gavrilović je poručio da ovaj poraz neće uticati na ambicije njegovog tima u ABA ligi, iako se Zvezda nalazi van prva 4 tima na tabeli.

- Za Crvenu zvezdu nema lakih poraza. Da je bila pobeda, bilo bi značajno za tabelu. Liga je dovoljno duga, naš cilj je da uđemo u plej-of. Igrajući Evroligu i duple programe gde nema lakih protivnika, to ne pomaže za igranje ABA lige. Za to smo znali, moramo na tome da radimo, da gradimo tim, da poboljšamo formu, da se oporavljamo kada imamo ovoliko utakmica. Jedino radom to možemo - rekao je trener Zvezde.

Zvezda je u prethodne dve nedelje imala vremena da trenira punim intenzitetom jer nije bilo putovanja, ali to se nije videlo na poslednja dva meča.

- Danas smo odigrali 40 minuta u dobrom intenzitetu, Partizan je ekipa koja igra sa mnogo energije i u drugom periodu nije bio superioran u tom elementu i za mene je to napredak. Nisam hteo da se pravdam, ali pošto mi postavljate takvo pitanje. Imali smo jedan dan da se oporavimo i spremimo za ovakvu utakmicu posle Asvela, produžetka. Ovde opravdanja ne pomažu - zaključio je Gavrilović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.