KAKVA VEST: Pipen u Golden Stejt Voriorsima - biće konkurencija Smailagiću!
Skoti Pipen, stric Kaviona Pipena, Foto: AP

MORA DA POMOGNE

KAKVA VEST: Pipen u Golden Stejt Voriorsima - biće konkurencija Smailagiću!

Stiv Ker je sa slavnim Skotijem nastupao za Čikago Bulse, a sada je vreme za novu generaciju

Objavljeno:

Tokom priprema i predsezone u NBA ligi klubovi na raspolaganju smeju da imaju do 20 košarkaša koji se bore za popunu rostera od 15 igrača, plus dva u Razvojnoj ligi.

U Golden Stejt Voriorsima, koji su svih pet proteklih godina igrali finale i pritom osvojili tri titule, među kandidatima za jedno od poslednjih mesta u sastavu je i Kavion Pipen, 208 cm visoki centar i nećak NBA legende Skotija Pipena, člana Kuće slavnih i šestostrukog šampiona sa Čikago Bulsima.

- Uvek je bio veliki deo mog života. Ugledao sam se na njega, kao i svi oko mene. Svi su želeli da budu poput njega i bio nam je kao otac - rekao je Kavion Pipen za Mercury News.

Međutim, sa slavnim prezimenom, a posebno krvnim srodstvom, ide i ogroman pritisak.

- Samo želim da budem svoj, a ne da se fokusiram na prezime - objasnio je pa ispričao koji mu je savet dao slavni predak pre dolaska u Voriorse.

- Rekao mi je: 'Budi fokusiran, pokupi što više znanja od starijih igrača, igraj čvrsto i napreduj.

Sa ekipom je tek dva dana i prerano je reći hoće li se izboriti za ulazak u roster za sezonu, ali zasad je itekako koristan jer su Voriorsima čak tri centra povređena – Kevon Luni, Vili Koli-Stajn i srpski ruki Alen Smailagić.

- Jako smo proređeni na centarskoj poziciji, pa će nam svakako pomoći tokom priprema. Mlad je i atletičan, pokušava da se što pre aklimatizuje. Jednostavno nemamo dovoljno visokih igrača, a ovo će za njega biti sjajno iskustvo - rekao je trener Stiv Ker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.