Saletova trojka amanet je svim partizanovcima: Na današnji dan crno-beli su pokorili Evropu! (VIDEO)

tri poena, tri poena...

Saletova trojka amanet je svim partizanovcima: Na današnji dan crno-beli su pokorili Evropu! (VIDEO)

Pre 24 godine Partizan je postao prvak Evrope pogotkom Aleksandra Đorđevića u poslednjim sekundama meča protiv Huventuda
Objavljeno: 09:50h

Nema tog datuma koji će ikada biti važniji nekom navijaču Partizana, nego16. april 1992. godine, kada je klub iz Humske uspeo da postane prvak Evrope. Bilo je to tačno pre 24 godina u dvorani "Abdi Ipekči" u Istanbulu. Crno-beli su u finalu pobedili Huventud rezultatom 71:70, a čuveni pobednički pogodak postigao je Aleksandar Saša Đorđević u poslednjim sekundama utakmkice. Partizan je u legendarnu sezonu 1991/1992 ušao kao sve, samo ne favorit. Posle odlaska Divca, Paspalja, Grbovića i ostalih važnih igrača, formiran je novi mladi tim čije su prve zvezde bile sadašnji predsednik kluba Predrag Danilović i Aleksandar Đorđević, piše na zvaničnom sajtu kluba iz Humske.

Izbor crno-belih je pao na špansku Fuenlabradu što je bila, ispostaviće se prava odluka, pošto su stanovnici predgrađa Madrida prihvatili crno-bele kao svoje i do kraja su im pružali sjajnu podršku.
Svoje takmičenje u grupi B završili su na četvrtoj poziciji sa učinkom 9-5, iza Huventuda (11-3), Estudijantesa (10-4) i Filipsa (10-4). Plasman u četvrtfinale iz grupe A obezbedili su Knor (10-4), Barselona (10-4), Makabi (10-4) i Cibona (9-5).
Partizan je dobro znao rivala i u grupnoj fazi crno-beli su oba puta bili uspešniji – 86:70 i 94:89. Partizan ni u trećem susretu nije dozvolio Filipsu da slavi, ostvarivši pobedu od 82:75.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.