BOGDANU JE JAKO TEŠKO PALO! Teodosić zna šta nam se 'obilo o glavu' i zašto se desio neuspeh na Svetskom prvenstvu!
Miloš Teodosić nije mogao da igra na Svetskom prvenstvu zbog povrede, Foto: Starsport©

Nedostajao nam je

BOGDANU JE JAKO TEŠKO PALO! Teodosić zna šta nam se 'obilo o glavu' i zašto se desio neuspeh na Svetskom prvenstvu!

Kapiten srpskih košarkaša nije zbog povrede mogao da igra

Objavljeno:

Miloš Teodosić nije bio u prilici da igra za reprezentaciju Srbije na Mundobasketu u Kini, a kako smo prošli bez njega, dobro svi znamo.

Kapiten nacionalnog tima se povredio tokom pripremnog meča sa Litvanijom i zbog toga je morao da propusti Svetsko prvenstvo gde je naša reprezentacija doživela, prema očekivanjima javnosti, debakl, pošto je zauzela tek 5. mesto, uprkos nadanjima da može čak i do zlatne medalje.

Prvi put posle šampionata u Kini Teodosić je u emisiji "Teme od Arene" progovorio o igrama srpskih košarkaša u Kini i rezultatu koji je tamo ostvaren.

Miloš Teodosić kaže da je peto mesto rezultat kome se niko nije nadao
Miloš Teodosić kaže da je peto mesto rezultat kome se niko nije nadaofoto: Beta/Branislav Božić

On se najpre osvrnuo na to da nije bilo nikakvih šansi posle obnavljanja povrede tabanske fascije da se uopšte nađe na Svetskom prvenstvu.

- Bilo mi je jako teško jer sam se nadao do poslednjeg trenutka da ću otići u Kinu. Moralo je da se pauzira minimum tri nedelje u tom trenutku, to je 5-6. septembar i onda ne bih mogao da igram bez treninga. Nije bilo realno jer u tom trenutku bih bio van igre mesec dana pa smo odluičili da ne idem - rekao je Teodosić.

On je svestan da je peto mesto rezultat kome se niko nije nadao, ali kaže da niko ne može da ospori ogromnu želju koja je postojala kod njegovih drugova.

Miloš Teodosić možda zna šta je bio problem na Mundobasketu
Miloš Teodosić možda zna šta je bio problem na Mundobasketufoto: Starsport©

- Rezultat koji niko nije očekivao niti mu se iko nadao. Ne treba zaboraviti da je ovo SP bilo jako kvalitetno sa dosta kvalitetnih ekipa. Izgubili smo u četvrtfinalu koje je ja najbitnija utakmica na SP od sjajne ekipe koja igra atipično, protiv koje nismo mogli da nađemo rešenje koje smo nalazili u prethodnih utakmicama. Videla se ogromna želja kod igrača ali ostaje žal što se nije pobedila jer je bila velika šansa da se dođe do finala i napadne zlato.

Srbija je u pripremnim utakmicama ređala pobede, a iskusni plejmejker baš to vidi možda kao jedan od razloga zbog kojih su naši igrači pali kada su stigle one najvažnije utakmice i to protiv najtežih rivala - Španije i Argentine.

- Jače su nam bile pripremne utakmice od ovih u grupi. To je ono što nam se malo obilo u glavu, što nismo imali ozbiljne utakmice u grupi gde smo dobijali po 30-40 razlike lagano. To je možda razlog gde je došlo do opuštanja pa nismo bili psihičkiu spremni za Španiju.

Miloš Teodosić kaže da je Bogdanoviću mnogo teško pao neuspeh na Svetskom prvenstvu
Miloš Teodosić kaže da je Bogdanoviću mnogo teško pao neuspeh na Svetskom prvenstvufoto: KSS

U njegovom odsustvu lidersku poziciju u timu je zauzeo Bogdan Bogdanović koji je na kraju bio i najbolji strelac Svetskog prvenstva, ali uloga lidera se ne ogleda samo u broju postignutih koševa.

Teodosić kaže da je posle Mundobasketa pričao baš sa saigračem i istakao da je mnogo teško palo Bogdanoviću ono što se desilo u Kini.

- Njemu je izuzetno teško palo. Jako mi je krivo što pre svega nisam bio tamo da pomognem, ali ne treba zaboraviti da smo imali dosta problema sa ekipom. Lučić je krenuo da igra iz povrede, Bjelica je tokom turnira imao problema sa kolenom. Treba malo vremena da se slegnu utisci da bi se napravila ozbiljnija analiza - kazao je Teodosić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.