JOKIĆEVOM BRATU PRETI DUGOGODIŠNJA ROBIJA: Ako bude osuđen za napad na ženu ide iza rešetaka na dug period!
Strahinja Jokić (skroz desno), Foto: Starsport©

Za sada je samo osumnjičen

JOKIĆEVOM BRATU PRETI DUGOGODIŠNJA ROBIJA: Ako bude osuđen za napad na ženu ide iza rešetaka na dug period!

Američki mediji prenose da je razlog za takvo njegovo ponašanje ljubomora

Objavljeno: 09:09h

Strahinji Jokiću, bratu Nikole Jokića, preti dugogodišnja zatvorska kazna zbog optužbi jedne žene da ju je tukao i davio.

Kako prenose američki mediji, do sukoba je došlo zbog navodne svađe oko njenih bivših momaka.

- Strahinja i devojka su sedeli u stanu i i Strahinja je navodno pio alkohol. Poveo se razgovor oko njenih bišvih momaka, a kada mu je rekla sa kim je bila u vezi, to ga je razbesnelo i počeo je da viče i da je vređa - preneli su mediji u SAD.

Tada je, kako se dalje navodi, Strahinja postao agresivan i devojka jednostavno želela da npusti stan.

- On ju je tada gurnuo i nije joj dao da izađe. Zgrabila je telefon u nameri da pozove policiju, ali je on još više pobesneo i uzeo joj telefon. Rekao je: „Nećeš ti nikoga da zoveš.“ Žrtva je tada izletela na balkon i dozivala pomoć. Tada ju se Strahinja zgrabio za vrat i počeo da je davi. Dok ju je stezao, vikao je „da će je gušiti dok ne zaspi“ - prepričali su dramu američki mediji.

Devojka je uspela da se spase tako što se poslala poruku poznaniku sa kompjutera u spavaćoj sobi.

- Poslala je poruku da je u opasnosti, a on je obavestio policiju. Policajci su brzo došli i uhapsili Jokića. Protiv njega je podneta krivična prijava za napad drugog stepena, kao i prekršajna prijavu za protivpravno lišavanje slobode - navodi za američke medije izvor iz policije.

- U pitanju je jedna obična porodična svađa koja je medijski napumpana. Amrečki propisi su takvi kakvi jesu, malo strožiji. On je izašao posle 24 sata, bez ikakvih problema. Preneto je u medijma tako kako jeste, a ni 24 sata nije bio tamo. Nikoli, normalno, nije svejedno, ali sve je okej. Nije ovo ništa posebno, proći će i ovo, šta da radimo.... Čuo sam se s njim, pričali smo 100 puta u toku dana, biće tu malo gužve i nervoze, ali nije strašno! Pravi se gužva ni oko čega - rekao je Branislav Jokić za Blicsport.

Inače, Nikolina braća Strahinja i Nemanja i te kako su poznati u Americi, pre svega zbog toga što prisustvuju gotovo svim mečevima najmlađeg brata, ali i po izlivima besa i psovkama na tribinama.

- Strahinja je ostao upamćem po izlivu besa na jednoj utakmici, kada je poludeo na sudiju, zbog čega je moralo da reaguje i obezbeđenje - naveli su oni.

Američki mediji opsiju ga kao „čoveka stenu“, „budućeg zlikovca iz filmskog hita ‘Umri muški’“, „momka obučenog za telohranitelja, koji redovno trenira u lokalnoj teretani“.

Prema američkom zakonu, Jokiću za krivično delo napad drugog stepena preti zatvorska kazna u trajanju od pet do 16 godina.

- On može biti osuđen na zatvorsku kaznu ili na novčanu, u visini od 2.000 do 500.000 dolara. Takođe, može biti osuđen i na uslovnu kaznu, sa rokom provere do tri godine. To sve zavisi od odluke suda - navode izvori.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.