SRBIJA SE KANDIDUJE ZA OLIMPIJSKI TURNIR? Danilović najavio pre nedelju dana, sad stižu nove informacije!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Dado Đilas

TO SE ČEKALO

SRBIJA SE KANDIDUJE ZA OLIMPIJSKI TURNIR? Danilović najavio pre nedelju dana, sad stižu nove informacije!

Kada se podnese kandidatura, sledi mesec dana iščekivanja, a konačna odluka, koje će četiri države biti domaćini, biće doneta 15. decembra

Objavljeno:

Poznati italijanski sportski novinar Emilijano Karčija objavio je na svom Tviter nalogu da će se Srbija verovatno kandidovati za domaćinstvo kvalifikacionog olimpijskog turnira, pošto nije obezbedila učešće kroz takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kini.

Prema informacijama koje on poseduje, do 4. oktobra kandidati će biti poznati, a među njima će se verovatno naći i naša zemlja.

- Pričao sam sa predsednikom države da se kandidujemo za domaćinstvo. Imamo apsolutnu podršku države, kako finansijku, tako i organizacionu. O šansama nećemo sada da pričamo, na to smo se već opekli - rekao je Predrag Danilović pre nedelju dana na obraćanju novinarima u zgradi KSS.

Predrag Danilović
Predrag Danilović foto: Starsport©

Kada se podnese kandidatura, sledi mesec dana iščekivanja, a konačna odluka, koje će četiri države biti domaćini, biće doneta 15. decembra.

Deset dana kasnije na programu je žreb u kojem će biti 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Pored toga, za organizaciju kvalifikacionog turnira potrebno je nešto više od dva miliona evra.

Na OI već se plasiralo osam ekipa: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD. Dodatne četiri biće poznate posle kvalifikacija, što znači da će samo pobednici kvalifikacionih grupa igrati u Tokiju.

Kvalifikacije se igraju od 23. do 28. juna, a OI su na programu od 25. jula do 9. avgusta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.