REAL UZEO PEŠIĆEVOM DRIM TIMU PRVI TROFEJ U SEZONI: Ekipica iz finala Mundobasketa razbila Barselonu u Superkupu!
Košarkaši Reala su osvojili Superkup Španije, Foto: Printscreen/Twitter

Superkup Španije

REAL UZEO PEŠIĆEVOM DRIM TIMU PRVI TROFEJ U SEZONI: Ekipica iz finala Mundobasketa razbila Barselonu u Superkupu!

Tri Argentinca i dva Španca su nastavili sa igrama koje su pružali i u Kini

Objavljeno: 23:05h

Real Madrid i dalje drži primat u Španiji, iako se Barselona silno pojačala ovog leta. Madriđani su u uvodu u novu sezonu ACB lige osvojili Superkup pobedom 89:79.

Očigledno će naš Svetislav Pešić morati još da uigrava ekipu koja se formira posle dolaska brojnih igrača svetskog renomea.

U borbi za prvi trofej u sezoni "kraljevski klub" za stigao do trijumfa i pehara na krilima prvih zvezda nedavno završenog Svetskog prvenstva u Kini.

Iako su pre samo nedelju dana igrali finale Mundobasketa, tri Argentinca i dva španska reprezentativca su zaigrali zajedno i to kao da se prošle nedelje nisu ljuto borili za titulu svetskog prvaka.

I upravo su Kampaco, Laprovitola, Dek, Ljulj i Fernandez bili ključni igrači u pobedi.

Real je prednost stekao u drugoj četvrtini koju je dobio 27:13 i tako napravio razliku koju Barselona nije uspela da stigne u drugom poluvremenu.

Kampaco je nastavio da briljira kao u Kini, pa je sada postigao 16 poena uz po 5 skokova i asistencija, a pratili su ga Fernandez i Džordan Miki sa po 10, dok su Dek, Laprovitola i Ljulj postigli po 9.

U redovima katalonskog kluba najbolji je bio centar Brendon Dejvis sa 23 poena, dok je Mirotić postigao 14, a Higins i Dilejni po 13 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.