OBJAVIO KRAJ KARIJERE: Zbog jednog poteza navijači će ga zauvek pamtiti!
Miloš Teodosić i Aleksandar Rašić, Foto: Printscreen/Youtube

KRAJ

OBJAVIO KRAJ KARIJERE: Zbog jednog poteza navijači će ga zauvek pamtiti!

Na pripremnom turniru, njegov poslednji klub će se oprostiti od njega tako što će mu pokloniti poseban dres

Objavljeno:

Bivši reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić završio je profesionalnu karijeru.

Na pripremnom turniru u Klužu, njego poslednji klub će se oprostiti od srpskog beka tako što će mu pokloniti poseban dres. Profesionalnu karijeru Rašić je počeo u Borcu iz Čačka, a igrao je još za FMP, Efes Pilsen, moskovski Dinamo i berlinsku Albu, Partizan, Trabzon, Lijetuvos Ritas, Sijenu, Ankaru, Torku, Steauu, Turk Telekom, Megu i Univerzitateu. Tri puta je osvajao ABA ligu sa Partizanom, dva puta prvenstvo Srbije, četiri kupa Radivoja Koraća, jednom Kup Turske, bio je šampion Nemačke, Italije i Rumunijei litvanskog Ol-star meča. Bio je član generacije crno-belih koja je učestvovala na fajnal foru Evrolige u Parizu 2010. godine.

Za reprezentaciju Srbije igrao je na dva velika takmičenja – 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Turskoj i 2011. godine na Evrobasketu u Litvaniji. Navijači pamte njegovu partiju i poen za pobedu na Mundobasketu 2010. godine, kada je Srbija u osmini finala savladala Hrvatsku sa 73:72. Koš je dao u poslednjoj sekundi sa slobodnog bacanja, a onda je namerno promašio drugo da rival ne bi imao vremena da organizuje napad za preokret.

Pripremni turnir u Klužu biće poslednji u profesionalnoj karijeri Aleksandra Rašića, a na oproštajnom meču njegov Kluž će igrati protiv Fenerbahčea, a pre nekoliko dana je dobio košarkaški teren u svom rodnom Šapcu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.