GIST I BRAUN ODUŠEVILI ZVEZDAŠE: Crveno-beli samleli Mornar pred svojim navijačima u Areni!
Džejms Gist u dresu Zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

prijateljski duel

GIST I BRAUN ODUŠEVILI ZVEZDAŠE: Crveno-beli samleli Mornar pred svojim navijačima u Areni!

Prvi takmičarski mečevi odigraće se u Zagrebu na Superkupu ABA lige koji je zakazan od 25. do 29. septembra.

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde upisali su i treću pobedu na pripremnom periodu. Ovog puta, u nešto drugačijem ambijentu, pred oko 1.500 vlasnika sezonskih ulaznica crveno-beli su savladali Mornar rezultatom 90:72 (26:19, 19:17, 23:17, 22:19).

Nakon pobeda nad Brose Bambergom i Darušafakom u utakmicama zatvorenog tipa, crveno-beli su u ’’Štark areni’’ ugostili ekipu Mornara iz Bara. Ovog puta ambijent je bio nešto drugačiji jer je oko 1.500 vlasnika sezonskih ulaznica imalo priliku da uživa u zaista lepoj predstavi izabranika Milana Tomića. Na kraju i u ubedljivoj pobedi rezultatom 90:72.

Briljirao je Derik Braun koji je za rođendan postigao 15 poena uz deset skokova i pet asistencija. Pratio ga je Džejms Gist koji je bio i najefikasniji u redovima crveno-belih sa 18 poena.

Uvodni momenti meča doneli su brzu igru na obe strane, ali je krajem prvog perioda i početkom druge deonice Zvezda ’’zategla odbranu’’ i preuzela potpunu kontrolu nad utakmicom. Barani su vodili 12:15, ali je onda krenula furiozna serija crveno-belih. U narednim minutima iz čvrste odbrane dolazila je i brža igra, a u pozicionom napadu uzdahe navijača mamio je Džejms Gist koji je publiku u više navrata naterao da zagreje dlanove atraktivnim zakucavanjima.

Vođstvo Mornara, početkom druge deonice postalo je ’’plus 13’’ za crveno-bele – 32:19. Ipak, nije pošteno pomenuti samo sjajnog Gista jer je cela ekipa igrala veoma dobro što pogotovo sjajno zvuči jer je u pitanju veoma rana faza sezone.

Kontrola utakmice bila je od kraja prvog perioda pa do poslednjeg zvuka sirene u ’’Štark areni’’ u potpunosti u rukama Zvezde. Trener Tomić je koristio 15 igrača u rotaciji i svi su dali odličan doprinos u ispostaviće se na kraju ubedljivoj pobedi.

Crveno-beli će odigrati još jednu pripremnu utakmicu u Beogradu koja će biti zatvorenog tipa, a potom im sledi put u Atinu gde će odmeriti snage dva puta sa Olimpijakosom i jednom sa Peristerijem.

Prvi takmičarski mečevi odigraće se u Zagrebu na Superkupu ABA lige koji je zakazan od 25. do 29. septembra.

Crvena zvezda mts – Mornar Bar 90:72 (26:19, 19:17, 23:17, 22:18)

Crvena zvezda mts: D. Braun 15 (10sk, 5as), Čović, L. Braun 7 (7as), Perperoglu 14, Davidovac 2, Nenadić, Lazić 6 (5sk), Beron 4, Dobrić 3, Gist 18 (4sk), Dženkins 6, Simanić 2, Jovanović 1, Odžo 12.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.