TEŠKO JE, JER SVI ŽELE DA NAS POBEDE! MVP Majstorović otvorio dušu posle nove evropske titule srpskih basketaša!
Dejan Majstorović, Foto: K sport

NAŠE NAJVEĆE UZDANICE ZA OLIMPIJSKE IGRE

TEŠKO JE, JER SVI ŽELE DA NAS POBEDE! MVP Majstorović otvorio dušu posle nove evropske titule srpskih basketaša!

- Uspevamo da odbijemo njihove nalete i da svake godine donesemo medalju kući - istakao je najkorisniji igrač Evropskog prvenstva

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije u basketu 3 na 3 Dejan Majstorović rekao je da je njegova ekipa već u grupnoj fazi pokazala da je na Evropsko prvenstvo u mađarskom Debrecinu došla po zlato.

Basketaši Srbije u finalu EP pobedili selekciju Francuske 21:18 za odbranu zlatne medalje osvojene pre dve godine na prvenstvu Evrope u Bukureštu.

- Odigrali smo sjajno ceo turnir. Već u grupi smo pokazali da smo došli po zlatnu medalju. Polufinale i finale su bili veoma neizvesni, ali smo na kraju pokazali karakter i pobednički mentalitet. Zasluženo smo osvojili titulu - rekao je Majstorović Tanjugu.

Dejan Majstorović
Dejan Majstorović foto: Starsport©

Ekipa koju su činili Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Danilo Mijatović, posle odličnih partija u grupnoj fazi, do finala je savladala Ukrajinu (21:12) i Litvaniju (20:19), a u finalnom susretu Francuzi su morali još jednom da se pomire sa činjenicom da još uvek nisu uspeli da savladaju srpsku selekciju na zvaničnim 3x3 takmičenjima.

Srpski basketaši u kontinuitetu osvajaju medalje, pa se čini da nemaju adekvatnu konkurenciju ni u Evropi, ali ni u svetu.

Majstorović je objasnio i koliko je teško ostati u samom vrhu i pronaći motivaciju u takvoj situaciji.

- Teško je iz razloga što svaka reprezentacija protiv nas nema šta da izgubi i svi žele da nas pobede. Uspevamo da odbijemo njihove nalete i da svake godine donesemo medalju kući. Nema lepše stvari od igranja za reprezentaciju, uvek smo najviše motivisani kad branimo boje naše zemlje. Konkurencije uvek ima, ali za sad srpski basketaši dominiraju u svetu - rekao je Majstorović, koji je otkrio i u čemu je "tajna" njihovog uspeha.

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3
Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 foto: Starsport©

- Tačno se zna ko šta radi kod nas u ekipi. Igramo sa puno pasova i trčanja u napadu, agresivno u odbrani.

Majstorović je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira (MVP), a pored toga je i član najbolje "trojke" turnira uz Litvanca Marijusa Uzupisa i Francuza Lukasa Dusolijea.

- Mnogo više mi znači to što smo odbranili titulu prvaka Evrope - zaključio je Majstorović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.