ŠLJAKAO PREKO LETA, PA DOBIO POSAO ZA STALNO: Smailagić potpisao ugovor sa Voriorsima vredan 6.000.000!
Alen Smailagić je potpisao za Golden Stejt, Foto: AP/Rich Pedroncelli

zadovoljio

ŠLJAKAO PREKO LETA, PA DOBIO POSAO ZA STALNO: Smailagić potpisao ugovor sa Voriorsima vredan 6.000.000!

Smailagić će biti šesti igrač iz Srbije u NBA ligi sledeće sezone pored Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića

Objavljeno: 11:19h

Alen Smailagić je sa Golden Stejtom potpisao mnogo bolji ugovor nego što su govorile prve vesti koje su stizale iz Amerike.

Umesto jednogodišnjeg „minimalca“ od 900.000 dolara, 18-godišnji Beograđanin je sa Voriorsima potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 6.13 miliona dolara. Kako je preneo The Atletic, Smailagiću su garantovane prve dve godine ugovora.

Podsetimo, mladić koji je nastupajući za Beko iz Koteža u sezoni 2017/18. bio MVP juniorske lige Srbije, prošlu sezonu je proveo u razvojnoj G ligi. Za Santa Kruz Voriorse prosečno je beležio 9.1 poen, uz 4 skoka, a na ovogodišnjem draftu kao 39. pika izabrao ga je Nju Orleans, ali ga je odmah prepustio Golden Stejtu u zamenu za pikove u naredna dva drafta.

Smailagić će biti šesti igrač iz Srbije u NBA ligi sledeće sezone pored Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.