BARANI NAPADAJU PEHAR ABA LIGE: Džejkob Pulen je novi košarkaš Mornara!
Foto: Beta

timčina

BARANI NAPADAJU PEHAR ABA LIGE: Džejkob Pulen je novi košarkaš Mornara!

Crnogorci prave najjači tim u klupskoj istoriji

Objavljeno:

Pulen je od početka leta bio na meti Mornara, usmeni dogovor je postojao već neko vreme, ali je Pulen tražio strpljenje kako bi video da li može da realizuje finansijski unosniji ugovor u Kini. Kako od odlaska u Kinu nije bilo ništa, Pulen je održao reč i izabrao Bar.

Velika želja se ostvarila, trud i upornost uprave barskog kluba su se isplatili - doskorašnji košgeter Cedevite i jedna od najvećih zvezda ABA lige minule sezone, Džejkob Pulen (29 god, 185cm) potpisao je danas ugovor sa Mornarom.

Američki bek će, tako, i sledeće sezone nositi narandžasti dres, ali ovog puta sa grbom crnogorskog vicešampiona (naranžasta je jedna od boja dresa Mornara).

Tako je sada i definitivno potvrđeno da će Mornar, nakon povratka Dereka Nidama, imati tandem harizmatičnih plejmekera, jedan od najboljih u ABA ligi. A Mornar polako, ali sigurno nastavlja da kompletira najbolji tim u klupskoj istoriji koji će biti kadar da se bori i za vrh ABA lige, a kamoli da domaće trofeje.

Tokom 11 godina duge profesionalne karijere, Pulen je, između ostalih, nosio dres italijanskog Virtusa, jerusalimskog Hapoela, španskih timova Barselone i Sevilje, ruskog Himkija, igrao je u NBA za Filadelfiju, u dva navrata je bio član Cedevite, nastupao je i u Iranu i Turskoj…

Minule sezone je u ABA ligi za Cedevitu prosečno po meču beležio 17,4 poena, imao 1,8 uhvaćenu loptu i 1,9 asistenciju.

Na dva meča protiv Mornara ubacio je 51 poen - 30 u Baru, a 21 u Zagrebu.

U dosadašnjem delu transfer roka, pored Pulena i Nidama, paraf na vernost „Ponosu Bara“ stavili su i Sead Šehović, Milko Bjelica, Brendis Rejli Ros i Damir Markota.

Krajem sezone Mornar je produžio ugovore sa Urošem Lukovićem, Nemanjom Vranješom, Vukotom Pavićem, Markom Mugošom i Radivojem Vujoševićem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.