TREJD DECENIJE U NBA: Stvoren je novi SUPERTIM, ovo je zemljotres u najjačoj ligi na svetu!
Od ove sezone na istom zadatku: Rasel Vestbruk i Džejms Harden, Foto: AP/Mark D Smith

nba liga

TREJD DECENIJE U NBA: Stvoren je novi SUPERTIM, ovo je zemljotres u najjačoj ligi na svetu!

Oklahoma je povukla jedan od najhrabrijih poteza u istoriji NBA...

Objavljeno: 08:34h

Hjustone, trebaće nam dve lopte!

Najveći potrošač lopti u NBA i drugi najveći potrošač lopti u NBA, Džejms Harden i Rasel Vestbruk, igraće zajedno sledeće sezone u Hjuston Roketsima i pokušaće da vrate titulu u Teksas!

Ovo je postalo jasno kasno sinoć, kad su Oklahoma i Hjuston objavili da Ras prelazi u Roketsa, za Krisa Pola i gomilu pikova na draftu.

Pored Pola, Oklahoma će dobiti pikove u prvoj rundi drafta 2024. i 2026, plus pravo da menja pikove u prvoj rundi 2021. i 2025.

foto: EPA/Larry W Smith

Oklahoma je prošle nedelje, podsetimo, trejdovala i svog drugog glavnog igrača, Pola Džordža, koji će sledeće godine sa Kavaijem Lenardom da juri prsten u Klipersima.

Tander je i iz tog dogovora dobio gomilu pikova, pa analitičari procenjuju da je ovo najhrabriji potez uprave jednog tima u istoriji: U sledećih 7 godina Oklahoma će na draftu birati suvi kvalitet, i pokušaće da na taj način stvori šampionski tim. Imaju 15 (petnaest) pikova u prvoj rundi u sledećih 7 godina!

Za Hjuston, dolazak Vestbruka (30) predstavlja poslednji pokušaj da sa Džejmsom Hardenom na čelu dođe do finala i uzme titulu. Pominje se i smanjivanje tenzije u svlačionici, gde su glavni "neprijatelji" bili Harden i Kris Pol.

Trejd je odmah otvorio pitanje "hemije" između Hardena i Vestbruka, koji "vuku loptu" svako na svoju stranu, i imaju MVP ambicije. Podsetimo, glavna zamerka Krisa Pola treneru Majku Dentoniju bila je da ne dobija loptu dovoljno.

Dalje, postavlja se pitanje kompatibilnosti igre u napadu ove dvojice, pošto Vestbruk nije sjajan šuter sa distance (30%), a Harden voli da prodire pod koš, pa kad ga zatvore, da izbaci na trojku.

Isto ovo radi i Vestbruk.

Dalje, otvara se pitanje ko će da čuva bekove suparničkih ekipa sa ovom dvojicom na terenu, pošto ni jedan ni drugi (pogotovo Harden) "ne ginu" u odbrani, a pravi problemi mogli bi da nastanu u plej ofu.

Ipak, neki ocenjuju da je trejd pravi potez, i da će teret koji je nosio isključivo Harden sada biti podeljen na dva dela, pa će on biti manje umoran kad dođe doigravanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Washington Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.