ORLIĆI POBEDOM ZAVRŠILI SVETSKO PRVENSTVO: Petrušev i Pecarski vodili Srbiju do 7. mesta!
Foto: KSS

kraj takmičenja

ORLIĆI POBEDOM ZAVRŠILI SVETSKO PRVENSTVO: Petrušev i Pecarski vodili Srbiju do 7. mesta!

U borbi za ovu poziciju Srbija je bila bolja od Kanade i slavila 110:92

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina Svetsko prvenstvo završila je na sedmom mestu za koje se izborila pobedom u meču sa Kanadom.

Košarkaška reprezentacija Srbije do 19 godina Svetsko prvenstvo završava na sedmom mestu. U borbi za ovu poziciju Srbija je bila bolja od Kanade i slavila 110:92.

U jakom ritmu igrao se ceo meč. Već u prvoj četvrtini bilo je jasno da ćemo gledati meč sa velikim brojem poena, a izabranici Aleksandra Bućana su prvih deset minuta rešili u svoju korist sa osam poena razlike.

Još deset poena dodali su na ovaj konto srpski košarkaši sjajnom igrom u drugoj deonici koju su dobili 37:27, a prednost je nastavila da raste i u trećoj četvrtini.

Tempo igre Srbije očekivano je malo opao u poslednjih 10 minuta, a već tada Bućanovi igrači vodili su 91:67 pa su sebi to mogli i da dozvole.

Najbolji je u srpskoj reprezentaciji bio Filip Petrušev sa 25 poena, devet skokova i četiri asistencije. Marko Pecarski postigao je 20 poena uz šest skokova, Uroš Trifunović je pratio sa 18 poena, a dvocifren učinak imali su i Ognjen Mićović sa 14 i Dalibor Ilić sa 11.

U Kanadi je bolji od ostalih bio Ejdžej Loson sa 23 poena i šest skokova.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.