TRIFUNOVIĆ I PETRUŠEV SPREČILI BRUKU U GRČKOJ: Orlići posle drame do druge pobede na Svetskom prvenstvu!
Foto: KSS

sp do 19 godina

TRIFUNOVIĆ I PETRUŠEV SPREČILI BRUKU U GRČKOJ: Orlići posle drame do druge pobede na Svetskom prvenstvu!

Imali smo sreće

Objavljeno:

Reprezentacija Srbije do 19 godina zabeležila je drugu pobedu na Svetskom prvenstvu na Kritu, pošto je u drugom kolu D grupe u neizvesnoj završnici savladala Portoriko rezultatom 75:74.

Naš tim je odlično otvorio meč i posle prve četvrtine imao veliku prednost – 27:12. Ipak, rival se potpuno vratio u meč već u drugoj deonici, zaustavio naše centre, a uz to je i stao šut Srbije, pa su izabranici selektora Aleksandra Bućana na veliki odmor otišli sa samo tri poena viška – 43:40.

U nastavlu se vodila prilično izjednačena borba, a naš Trifunović je u samoj završnici meča promašio trojku. Portorikancima je ostalo šest sekundi za napad, ali je Santijago promašio i Srbija je mogla da se raduje…

U našem timu ponovo je najefikasniji bio Petrušev sa 23 poena, pratili su ga Pecarski sa 21 i Trifunović sa 19 poena.

U prvom meču 2. kola D grupe Francuzi su bili ubedljivi protiv Kine – 119:56, pa će Srbija i Francuska 2. jula u 12.45 odlučivati o prvom mestu u grupi pred drugu rundu takmičenja.

Srbija: Petrušev 23 (10 sk), Mićović 1, Islamović, Paunović 6 (9 sk, 5 as), Trifunović 19 (5 as), Cerovina 2, Vasiljević, Pecarski 21 (14 sk), Grbović, Ilić 3 (8 sk), Ćubić, Kuzmanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/ KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.