VORIORSI PREŽIVELI, LAURI PROMAŠIO ŠUT ZA TITULU: Durent preskupo platio rizik, teška povreda igrača Golden Stejta!
Kavai Lenard i Stef Kari u borbi za loptu, Foto: AP

NBA, plej-of

VORIORSI PREŽIVELI, LAURI PROMAŠIO ŠUT ZA TITULU: Durent preskupo platio rizik, teška povreda igrača Golden Stejta!

Šampioni su ostali u trci za odbranu titule, ali je to plaćeno novom povredom Durentule

Objavljeno: 08:31h

Toronto je ispustio meč loptu pred svojim navijačima za šampionsku titulu u NBA. Golden Stejt je preživeo gostovanje u Kanadi i sačuvao nadu za odbranu prstena.

U petom meču velikog NBA finala Voriorsi su slavili nad Reptorsima 106:105 i tako smanjili na 2:3 u pobedama, pa će u narednom meču pred svojim navijačima imati priliku da izjednače u seriji i time izbore sedmi odlučujući meč.

Ipak, preskupo je plaćena ova pobeda, preskupo i za Voriorse, a preskupo i za Kevina Durenta i njegovu karijeru.

Košarkaš je rizikovao iako nedovoljno oporavljen od povrede kako bi pomogao svojoj ekipi i zbog toga je platio preskupo - doživeo je novu povredu, po svemu sudeći tešku i izvesno je da ga čeka izuzetno duga pauza.

Odlično su otvorili gosti iz Ouklenda meč, a upravo je Durent bio jedan od najagilnijih uz standardni dvojac Kari - Tompson, stizali su u nekoliko navrata do dvocifrene prednosti, međutim, nisu uspevali nikako da prelome.

Jedan od uzroka tome jeste sigurno i to što su već na startu druge četvrtine ponovo ostali bez Durenta koji je rizikovao i vratio se na parket ranije nego što bi trebalo, pošto je pauzirao još od 8. maja.

Pokušaj promene pravca prilikom driblinga se završio kobno, Durentula se samo srušio na parket i teren je napustio uz pomoć saigrača, jer nije mogao da se osloni na nogu.

Do tog momenta je već bio upisao 11 poena na svom kontu.

To kao da je sputalo goste da prelome meč, iako su konstantno bili u prednosti, ali im je domaćin sve vreme disao za vratom, da bi na tri i po minuta pre kraja stigao i do izjednačenja, a onda i do vođstva od 6 razlike.

Na drugoj strani, stiže odgovor od tri vezane trojke Tompsona i Karija i "ratnici" u poslednjem minutu vode sa +3, što na pola koša zaostatka smanjuje Lauri. I onda u poslednjoj sekundi - drama! Lauri šutira za pobedu i šampionski prsten, ali promašuje tako da se serija nastavlja.

Stef Kari je bio najefikasniji akter meča sa 31 poenom, pratio ga je sa 26 Tompson, 14 je ubacio Kazins, kao što već rekosmo Durent do povrede 11.

Kod Toronta Lenard je imao dabl-dabl od 26 poena i 12 skokova, Lauri je postigao 18, a Mark Gasol 17 poena.

Sledeći meč se igra u "Orakl areni" u noći između četvrtka i petka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.