MARINKOVIĆ NE ŽELI PORAZ: Tri godine nismo pobedili u Železniku, ali kada se ovo desi niko ne može protiv nas
Vanja Marinković, Foto: Adria Media TV

biće teško

MARINKOVIĆ NE ŽELI PORAZ: Tri godine nismo pobedili u Železniku, ali kada se ovo desi niko ne može protiv nas

- Imali smo 20 skokova u napadu, 22 asistencije, a kada imamo toliko skokova, mislim da niko ne može da nas pobedi - rekao je košarkaš crno-belih

Objavljeno: 20:18h

Košarakš Partizana Vanja Marinković, posle pobede nad FMP-om u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige, rekao je da njegov tim zasluženo poveo sa 1:0 u seriji.

"Imali smo 20 skokova u napadu, 22 asistencije, a kada imamo toliko skokova, mislim da niko ne može da nas pobedi. To je bilo ključno. Imali smo fokus tokom cele utakmice, bili smo spremni na sve njihove napade, dobro smo igrali odbranu i na kraju zasluženo pobedili", rekao je Marinković novinarima posle meča.

Bek crno-belih rekao je da njegov tim u Železniku očekuje teži posao.

"Druga utakmica će biti drugačija, oni igraju kod kuće. Tamo ih nismo dobili tri godine otrpilike, ja nisam dobio poslednje tri utakmice. I sve te utakmice tamo su bile ključne, kao što će i ova da bude. Biće dosta teže nego u "Pioniru". Nećemo imati podršku navijača, ali moramo da idemo na skok, da igramo timski i tako ćemo slaviti u Železniku", istakao je Marinković i dodao da ne treba da misle na "lošu tradiciju" koju su imali u Železniku.

"Ne mislimo o tim porazima. Idemo da dobijemo, pa šta bude-bude. Ako izgubimo, vraćamo se u Pionir, ali ne bi valjalo ako hoćemo da idemo dalje, imaćemo utakmicu više. Biće veći napor, umor, manja rotacija ... Videćemo šta će biti sa Zagorcem."

Marinković je istakao i da je sve u timu poremetila povreda Radeta Zagoraca, koji je povredio koleno posle jednog duela, nakon čega je nezgodno pao.

"Jeste nas to poremetilo, mnogo nam znači. Ko god je aut, moramo njegov nedostatak da popunimo na bilo koji način. Fali će nam dosta, ali nadam se da će igrati. Ako ne bude igrao, moraćemo da se snalazimo i bez njega", zaključio je Marinković.

Drugi meč između FMP-a i Partizana igra se sutra od 19 sati u dvorani u Želeniku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.