ZEMLJOTRES U ABA LIGI: Cedevita se seli iz Hrvatske, menja ime i stvara još moćniji klub!
Videćemo šta će biti od ovoga, Foto: Cedevita/Marin Sušić

šta je ovo?

ZEMLJOTRES U ABA LIGI: Cedevita se seli iz Hrvatske, menja ime i stvara još moćniji klub!

Možda dođe do fuzije sa Olimpijom iz Ljubljane

Objavljeno:

Prvi čovek Cedevite Emil Tedeski planira da preseli klub iz glavnog grada Hrvatske, saznaje Sport klub.

S obzirom da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige nagađa se da bi Cedevita ušla u klub i uz zajednička finansijska sredstva od nekoliko miliona evra stvorila bi se vrlo respektabilna ekipa u regiji. Klub bi se zvao Olimpija Cedevita.

Poslednjih godina najtrofejniji hrvatski košarkaški klub iz Zagreba se seli u susedstvo, Ljubljanu ili Sarajevo. Naravno zvanične potvrde još nema, ali već duže se glasno šaputa o toj mogućnosti. Čelnik Cedevite Emil Tedeski očigledno nije zadovoljan sa statusom u gradu Zagrebu. Svih prethodnih godina prava podrška je izostala, problema je mnogo, gledalaca i pravih navijača na utakmicama gotovo da i nema.

foto: KK Cedevita

Ovakva odluka se ne donosi preko noći. Očigledno se o odlasku iz Zagreba razmišljalo i pre, a čini se ova sezona u kojoj su se kao na traci menjali igrači, ljudi iz Uprave, pa i trener, samo je ubrzala odluku o odlasku. S obzirom na to da je Petrol Olimpija ispala iz ABA lige nagađa se da bi Cedevita ušla u klub i uz zajednička finansijska sredstva stvorila bi se vrlo respektabilna ekipa u regiji.

Klub bi se svakako takmičio u ABA ligi i verovatno Evrokupu pod nazivom Olimpija Cedevita. Proteklih sezona posećenost utakmica Petrol Olimpije bila je vrlo slaba i postoji nada da bi se to promenilo s obzirom na proračun i ambicije novog ili ujedinjenog kluba.

Slaven Rimac je trener Cedevite i to se neće sasvim sigurno menjati, a i dalje bi mu glavni saradnik bio Davor Užbinec, koji se prihvatio i posla sportskog direktora zajedno sa Rimcem nakon odlaska Veljka Mršića. Uskoro ćemo sve znati. Gde ima dima, ima i vatre. Razmišljanja postoje, to je sasvim izvesno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.