JEDAN TELEFONSKI POZIV JE SVE REŠIO: Ražnatović otkrio kako je Jokić odlučio da igra za Srbiju u Kini!
Jokić i Ražnatović, Foto: Starsport©

TO SE ČEKALO

JEDAN TELEFONSKI POZIV JE SVE REŠIO: Ražnatović otkrio kako je Jokić odlučio da igra za Srbiju u Kini!

Njegovo oglašavanje bilo je najiščekivanija stvar u ovom sportskom danu

Objavljeno:

Menadžer Miško Ražnatović, koji između ostalih brine i o karijeri Nikole Jokića, je povodom njegove odluke da igra za Srbiju ovog leta gostovao na RTS-u u emisiji "Oko magazin" i gde je pričao o odluci asa Denvera da zaigra za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Kini

- Od kada je došao u Beograd uvek sam vodio razgovore sa njegovim bratom Strahinjom. Razmenili smo mišljenja pre početka sezone i pričali da bi bilo lepo da zaigra na Svetskom prvenstvu. Nismo hteli da pričamo do kraja sezone o tome i znali smo da će biti tabu tema. Sve je potrajalo malo duže... Bio je telefonski sastanak, pričali smo sa Nikolom, sa ljudima iz Denvera i došlo se do zaključka da nema smetnji da Nikola zaigra na Svetskom prvenstvu - rekao je Jokićev menadžer Miško Ražnatović.

Miško Ražnatović
Miško Ražnatović foto: Dado Đilas

- Nije igrao 2017. godine na Evropskom, 2018. nije bilo takmičenja, samo dve kvalifikacione utakmice je propustio koje niko nije igrao od većih igrača u NBA. Jedan dečko je propustio jedno prvensto pred zadnju godinu ugovira. Takav animozitet i takvi komentari, to je zaista... čudno.

Mnogi su navijali za Denver u NBA ligi?

- Slažem se. Imamo našeg na najvišem nivou i onda se to sve zaboravi - kaže Ražnatović.

Popularnost Jokića u SAD?

- Mnogo se promenilo u psolednja tri meseca. Ovo što je odigrao u plej-ofu je dupliralo popularnost u odnosu na sve prethodno i na Ol star gde nije imao najveću ulogu. Pretekao je Embida. Mnogi su otkrili Jokića i popularnost je zaista velika sada.

Uporedio je košarku i fudbal.

- U fudbalu je važno da agenti svašta pokušavaju čak i na granici dozvoljenog da igrači budu u reprezentaciji. To su velike smotre i pijace. U košarci je suprotno. Igranje za reprezentaciju je minus, a ne plus u tržištu i ceni. Nebrojeno puta se dogodi kod potpisivanja ugovora da igrač mora da bude od prvog dana priprema. Prednost dobijaju oni koji će proći cele pripreme.

Košarkaška reprezentacija Srbije
Košarkaška reprezentacija Srbije foto: Profimedia

Šanse reprezentacije Srbije koja ima pravi Drim tim?

- Ako bude bio treći svi će biti poluljuti. Srbija ovo nije imala. Imamo petorucu igrača iz NBA koji igraju i bar petoricu iz Evrolige. Podseća sve na devedesete godine. Objektivno se nadam da i ta utakmica sa Amerikancima izgleda drugačije nego u Riju.

Šta se dešava u ABA ligi, budžeti Zvezde i Partizana za predstojeće leto?

- Nisu krenuli još, 90% tržišta u Evropi još nije počelo. Oba tima će biti ambiciozna, Partizan je i u trci za vajld kard. Ove godine ako Alba ode u finale Nemačke nema previše kandidata. Partizan je jedan od njih, možda ih ima najviše tri. Šansa postoji. Čak iako ne bude u Evroligi ubeđen sam da će imati veoma dobar tim i u Evrokupu može daleko.

Olimpijakos u ABA ligi... Da li je realno?

- Nemoguće je da se izvede. Kada bi ušao Olimpijakos i još jedan tim, to bi bilo nemoguće zbog kalendara. Pokušao sam svima da objasnim. Sada da dođu i kažu dajemo 10.000.000 nemoguće je naći termine. A i nije dobar koncept da jedna ekipa igra za slavu, a ostali za živu glavu - zaključio je Ražnatović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.