TRAŽE DA IGRAJU 400 KM OD PIONIRA ILI MORAČE: Hrvati će pokušati ovu deklaraciju proguraju na Skupštini ABA lige!
Dvorana "Aleksandar Nikolić", Foto: Espreso.co.rs

šta vi kažete na ovo?

TRAŽE DA IGRAJU 400 KM OD PIONIRA ILI MORAČE: Hrvati će pokušati ovu deklaraciju proguraju na Skupštini ABA lige!

Biće dosta polemike na skupštini regionalne lige, koja je na programu 24. maja

Objavljeno:

Košarkaški klub Cedevita će na predstojećoj skupštini ABA lige predložiti da Crvena zvezda i Budućnost mečeve finalne serije igraju minimalno 400 kilometra od svog sedišta i pred praznim tribinama, prenose "Večernje novosti".

Razlog za to, su kako navode, nemile scene koje su obeležile finalnu seriju regionalne lige između crveno-belih i Podgoričana.

Cedevita poziva da se svi klubovi ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu.

- Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se telima asocijacije omogućiti da brže deluju i spreče ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se “utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu”, kao i zahtev da se “u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike - pišu “Novosti”.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.