Šareno zabavište za srpsku školu košarke! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

mega uživanje

Šareno zabavište za srpsku školu košarke! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Fantastični rezultati Mega Leksa daju nadu da je srpska košarka dobila osveženje koje joj je neophodno
Objavljeno: 13:33h

Odrastao sam uz majstorije Saleta Đorđevića, Predraga Danilovića, Dejana Bodiroge, Žarka Paspalja, Vlade Divca, kasnije i Predraga Stojakovića, Milana Gurovića, slušao priče o neverovatnim veštinama Dražena Dalipagića, Moke Slavnića, Dragana Kićanovića i na kraju naučio šta predstavlja škola jugoslovenske košarke. U najkraćim crtama, to je uživanje u igri pod obručima: performans naših velikih imena sadržao je veliku dozu kreativnosti, vica, lucidnosti, sportske drskosti, nadmudrivanja... Košarka i nekadašnja država u istoj rečenici ne nose onu dozu bljutave nostalgije kojom nas inače zasipaju. Prosto, to je i dalje činjenica.

Mega Leksa. Oni se košarke igraju: na terenu izgledaju kao da igraju basket u kraju, bez obzira na to ko je preko puta njih. Kada tako pristupate utakmicama, nesporno je da će publika uživati u onome što prikazujete na parketu, bez obzira na krajnji rezultat.

A photo posted by KK Mega Leks (@mega_leks) on

polufinalu plej-ofa ABA lige Kupa Radivoja Koraća
U Zagorcu, Jaramazu i njihovim saigračima vidimo obrise legendi srpske košarke sa lako prepoznatljivim ex-yu šmekom. Šareno zabavište dobro poznate škole košarke!

A photo posted by KK Mega Leks (@mega_leks) on

Mega je ipak MOŽDA taj projekat koji može da izleči obolelu srpsku košarku. Ako ništa drugo, vraća osmeh na često zategnuta, umorna lica.
i da sa takvim rezonom nećemo nigde stići... "fabrika talenata" koji uz pravilno usmeravanje i pravi tretman mogu da donesu zavidan uspeh ovdašnjim klubovima.
Zato treba i da se komentarišu nestvarne finte Radeta Zagorca i njegova hrabrost da rešava krucijalne utakmice. 1.001 različit način i asistira kad god mu se ukaže prilika za "oval" saigraču.
a takvih glava je ovde mnogo više nego lopti na treningu profesionalnog tima. koji u punom Pioniru ubaci Partizanu 15 poena. Prosto, to se ne viđa svaki dan. prožet autoritetom, uspeo da stvori kompaktan i žargonski rečeno "gotivan" tim. A biti gotivan je sinonim za lepu košarku.

A photo posted by KK Mega Leks (@mega_leks) on

Za neverovatnom sportskom drskošću Nikole Ivanovića i igračem kakav je već sada Danilo Nikolić, Stari kontinent već vapi, a NBA skauti pune svoje teftere njihovim imenima. kada je bilo tako mnogo prilika da se uživa u čarolijama i lepoti igre pod obručima u zemlji košarke. Ima ih i sad.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.