STRAŠAN MEČ U VITORIJI: Evroliga dobija novog šampiona! CSKA se vratio iz mrtvih i srušio Real Madrid!
Rampa Hajnsa, Foto: EPA

FAJNAL-FOR EVROLIGE

STRAŠAN MEČ U VITORIJI: Evroliga dobija novog šampiona! CSKA se vratio iz mrtvih i srušio Real Madrid!

Sjajan polufinalni meč

Objavljeno: 23:23h

Košarkaši moskovskog CSKA drugi su finalisti Evrolige, pošto su savladali Real sa 95:90

„Armejci“ su do trijumfa protiv madridskog Real astigli sjajnom igrom u četvrtoj deonici kada su u potpunosti preokrenuli rezultat i srušili svog rivala.

Aktuelni šampion Evrope je bolje otvorio meč i poveo sa 13:7 na isteku petog minuta. Nije urodio plodom ni tajm-aut Dimitrisa Itudisa, pa je Real došao i do dvocifene prednosti nakon trojke Ljulja. Ipak, armejci su uspeli da se vrate u život. Na krilima Serhija Rodrigeza brzo se ekipa iz Moskve vratila u igru.

Do kraja prve četvrtine CSKA se spustio na -4 (18:22), a potom serijom 9:2 u drugom kvartalu stigao i do vođstva (29:28). Real je ponovo uspeo da se odlepi serijom 7:1, ali je Vil Klajburn trojkom u poslednjim trenucima prvog poluvremena vratio šampiona VTB lige na pristojan minus od dva poena pre odlaska na odmor.

Realu je pripala treća četvrtina. Fakundo Kampaco je preuzeo dirigentsku palicu, a potom je proradio i Fabijan Kozer. Nizale su se dobre akcije španskog predstavnika i očas posla je Real stekao dvocifrenu prednost, koja je rasla iz minuta u minut. Bilo je i plus 14 (65:51). CSKA je u tim trenucima koliko toliko održavao u igri Nando De Kolo. Moskovljani su u finšu trećeg perioda igre pronašli napadački ritam i sa -8 (65:73) ušli u poslednjih 10 minuta igre.

CSKA je polako topio prednost svog rivala u poslednjoj četvrtini. De Kolo je pogađa sa linije penala, a iskorišćena je i tehnička greška trenera Reala Pabla Lasa. Real se nudio u nekoliko navrata, ali je CSKA uspeo da izjednači tek posle pogođenog jednog bacanja Vila Klajburna 3,36 minuta pre kraja. Tada stvari u svoj eruke preuzima Džefri Tejlor i sa trojkom i asistencijom ka Entoniju Rendolfu, ali su ga pratili Otelo Hanter i Kori Higins. Trojka De Koloa donela je vođstvo „armejcima“ 1,19 minuta pre kraja (87:85). U penal završnici nije drhtala ruka asovima CSKA De Kolou i Rodrigezu. Serhio Ljulj je preko ruke pogodio trojku 14 sekundi pre kraja i bilo je +1 za CSKA (91:90). ali je Kori Higins sa linije penala zapečatio sudbinu prošlogodišnjeg šampiona.

De Kolo i Rodrigez su ubacili po 23 poena za pobednika, Klajburn je dodao 18, a Higins 11 koševa.

U redovima Reala prednjačio je Fabijen Kozer sa 18 poena, Ljulj je upisao 13, a Rendolf 12 poena.

CSKA će u finalu igrati protiv Anadolu Efesa u nedelju, 19. maja od 20.30 časova.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.