HAVARIJA NA DRAFT LUTRIJI U ČIKAGU: Izvisili Niksi, Sansi i Kavsi! Zajon Vilijamson će u najneočekivaniji klub!
Predviđeni prvi pik Zajon Vilijamson je bio prisutan na draft lutriji, Foto: AP

ludnica

HAVARIJA NA DRAFT LUTRIJI U ČIKAGU: Izvisili Niksi, Sansi i Kavsi! Zajon Vilijamson će u najneočekivaniji klub!

Tuga i razočarenje u Njujorku, Arizoni i Ohaju

Objavljeno:

Komplikovana draft lutrija o tome koji će timovi imati prvenstvo u biranju pikova ove godine je donela više uzbuđenja nego ikada.

Ono što je najvažnije jeste da će Nju Orleans birati prvog pika na ovogodišnjem draftu odlučeno je na lutriji koja je održana prethodne noći u Čikagu.

Tako su niotkuda Pelikansi dobili priliku da u svoje redove dovedu verovatno najpoželjnijeg pika u poslednjih desetak godina - Zajona Vilijamsona sa Djuka koji je na sebe skrenuo pažnju koliku je svojevremeno skretao Lebron Džejms uoči drafta 2003. godine.

Draft lutrjina u Čikagu
Draft lutrjina u Čikagufoto: AP

Najnezadovoljniji ovakvim ishodom lutrije, ali i promenama u pozicioniranju kod biranja jesu u Njujorku, ubedljivo najslabijem timu prošle sezone, koji uprkos tome što su imali najveće šanse zajedno sa Klivlendom i Finiksom po 14% nisu dobili pravo na prvog pika.

Umesto njih to je dobio Nju Orleans koji je uoči lutrije imao samo 6 odsto šansi.

Pelikansi su presrećni zbog prvog pika na draftu
Pelikansi su presrećni zbog prvog pika na draftufoto: AP

Dobitnici su i Grizlisi koji će birati odmah sledećeg drugog pika, dok će Niksi birati trećeg. Četvrtog pika će birati Lejkersi, a potom Klivlend, Finiks, Čikago, Atlanta, Vašington, pa opet Atlanta (po dogovoru sa Dalasom)...

Interesantno je da Denver neće imati pravo da bira na ovogodišnjem NBA draftu usled dogovora kod trejdova koje su obavljali u prethodnom periodu.

Sakramento naših Bogdanovića i Bjelice će birati tek 40, 47. i 60. pika, dok će Filadelfija Bobana Marjanovića birati 24, 33, 34, 42. i 54. pika.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.