DENVER NIJE USPEO: Drama u majstorici pripala Portlandu! Jokićev dabl-dabl nedovoljan za pomahnitalog Mekaluma!
Nikola Jokić će biti ključni igrač za Denver, Foto: AP

nba liga, majstorica

DENVER NIJE USPEO: Drama u majstorici pripala Portlandu! Jokićev dabl-dabl nedovoljan za pomahnitalog Mekaluma!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 00:57h

Sve je gotovo - Portland je u finalu Zapada.

Blejzersi su bili najbolji kada je najteže i u sedmoj meču ludog polufinala savladali Denver rezultatom 100:96.

Sjajno su krenuli su izabranici Majkla Melouna na početku meča i na krilima Jokića, Harisa i Mareja su vrlo brzo stekli veliku prednost i iskoristili to što Blejzersi nisu mogli da se povežu u prvoj četvrtini.

U nastavku su se gosti oslobodili pritiska i na pogon Mekaluma uspeli da se vrate u meč smanje veliku prednost koju je napravio Denver.

Interesantno, Lilard je prve poene postigao tek sredinom druge četvrtine, a do kraja tog perioda Denver je mogao da ima i ubedljiviju prednost, ali je veliki broj faulova smanjio intenzitet meča što je odgovaralo Portlandu i na veliki odmor se otišlo rezultatom 48:38 za Nagetse, a Jokić je posle prvih 24 minuta zabeležio 13 poena uz pet skokova i zanimlivo - nijednu asistenciju.

Treća četvrtina je protekla u znaku Mekaluma koji je sjajno otvorio taj period i svojim minijaturama istopio prednost Denvera.

Treba pomenuti povredu Huda posle duela sa Krejgom, ali Portland kao da je bolje zaigrao posle tog događaja. Polako su topili prednost, Jokić je pokušavao da vrati Denver i promeni nešto, ali bez uspeha.

Poslednja deonica počela je sa Jokićem na klupi, ali je Meloun ubrzo uvideo da je napravio loš potez i vratio Srbina na parket.Lilard je pogodio poene za najveću prednost do tada za Portland od 81:76, pa su domaći bili na mukama i pokušali da se vrate u meč.

Jokić je nadljudskim naporima uspeo da se izbori za važne poene i time stigne do dabl-dabla, ali je Mekalum već u sledećem napadu ponovo vratio prednost Portlandu, a treba istaći da se razigrao i do tada neprimetni Lilard koji se pridružio pomenutom Mekalumu i bio pokretač svoje ekipe u tim trenucima.

foto: AP

Veliki broj promašaja na obe strane i ogroman pritisak je bio prisutan u sredini poslednje četvrtine, a Marej nije uspeo da unovči sjajnu odbranu Jokića i izblokiran je od strane Kantera u možda i ključnom napadu za Denver da smanji prednost na samo dva poena minusa.

Ponovo je Lilard bio u centru pažnje pošto je iskoristio jedan loš pas Jokića i trojkom iz kornera doneo 92:85 svojoj ekipi na tri minuta do kraja. U finišu meča, Heris i Jokić su poenima smanjili na 95:94, ali onda Mekalum svojim poenima ponovo vraća prednost. Marej je na 30 sekundi do kraja smanjio na -1, a trener Portlanda je zatražio tajm-aut.

U poslednjem napadu za Portland Mekalum je pogodio za dva poena i vratio +3 za svoj tim na 11 sekundi do kraja. Fauliran je Jokić pri izvođenju lopte i imao je dva slobodna bacanja i promašio jedno kada je bilo najbitnije.

foto: AP

Usledio je faul Denvera i slobodna bacanja za Portland koja je Tarner pogodio i tako postavio konačnih 100:96.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Mekalum sa neverovatnih 37 poena, dok je Lilard stao na "svega" 12.

Sa druge strane tabor poraženog tima predvodili su Jokić sa 29 uz 13 skokova, Marej sa 17 i Heris sa 15 koševa.

U finalu Zapadne konferencije ih kao što je već poznato čeka Golden Stejt koji je sa 4:2 u pobedama bio bolji od Hjustona.

foto: AP

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

48. minut - Tarner je pogodio oba slobodna bacanja i to je bio kraj za Denver - 100:96.

48. minut - Fauliran je Jokić i imaće dva slobodna bacanja

48. minut - Mekalum je pogodio za dva poena i vratio +3 za svoj tim na 11 sekundi do kraja

46. minut - Važni poeni za Denver! Heris je pogodio bitne poene i smanjio na -3, a onda i Jokić kao od šale pogađa za 94:95.

44. minut - Teška situacija za Denver, ne mogu da pogode neke koševe koji su bili zaštitni znak ekipe. Gosti su se odlepili na +7. Lilard je iskoristio loš pas Jokića i trojkom iz ugla doneo najveću prednost svojoj ekipi.

43. minut - Loši minuti na obe strane, veliki broj promašaja i ogroman pritisak na oba tima. Portland ima prednost od 87:83.

40. minut - Au, kako se izborio Jokić! Dva promašaja, dva skoka, ali iz trećeg puta pogađa uz faul i stiže do dabl-dabl učinka od 23 poena i 10 skokova.

39. minut - Pogađa Lilard za najveću prednost Portlanda na meču - 81:76. Problemi za Denver na manje od 10 minuta do kraja meča. Imaju li snage za povratak i pobedu?

38. minut - Sjajno zakucavanje Denvera, publika je na nogama, a Jokić je ponovo u igri, iako je Meloun hteo da ga odmori.

IV ČETVRTINA

36. minut - Gotova je i treća četvrtina - 72:71 vodi Denver, ali Portlandu poslednju deonicu ulazi potpuno jednak sa Nagetsima. Mekolum je postigao čak 26 poena i najbolji je igrač na meču, Jokić je sa 21 najefikasniji u Denveru, a uz to ima i 9 skokova.

foto: AP

35. minut - Kakav pogodak Herisa! Noga mu je proklizala, ali je šutirao, pogodio i načinjen je faul nad njim. U sledećem napadu Marej zakucava sjajno levom rukom i pravi +6 za Denver

33. minut - Opa, Jokić prvo upisuje svoj 19 poen, pa udara blokadu. Ovo bi trebalo da trgne Denver i ponovo krene da igra kao sa početka meča.

32. minut - Povreda Rodnija Huda posle duela sa Krejgom, veliki hendikep za Portland, pošto je izvesno da se teže povredio i da je sezona za njega završena

foto: AP

31. minut - Kanter pogađa četiri poena iz dva napada, oba puta iz teške pozicije, Portland topi prednost. 58:53 vodi Denver.

30. minut - Vratio se Portland, smanjili su prednost na samo -7 i Meloun je morao da zatraži tajm-aut. Mekalumom ima svoje veče...

foto: AP

28. minut - Jokić postiže prve poene za svoj tim na startu treće deonice, njegov 17. večeras, ali potom je pogrešio u dodavanju lopte, pa je napravljen faul nad Mekalumom i Blejzersi su imali priliku da još više smanje prednost Nagetsa.

III ČETVRTINA:

24. minut - Završeno je prvo poluvreme u Denveru, ekipa Nikole Jokića ima prednost od 48:39 i na dobrom je putu da slavi konačnu pobedu i sastane se sa Golden Stejtom u finalu Zapada. Jokić je postigao 13 poena, ima 5 asistencija i zanimljivo nema nijedan skok. Marej je sakupio 9 poena, Milsap 8, dok je Haris na 7. Na drugoj strani Mekolum predvodi Portland sa 15 poena za poluvreme

foto: AP

19. minut - Jokić polovičan sa linije slobodnih bacanja, njegov 11 poen večeras. Opao je ritam meča u drugoj četvrtini, veliki broj faulova i "penala".

18. minut - Lilard tek na sredini drugog perioda postiže svoje prve poene, potpuno neverovatno. Mekalum predvodi Blejzerse sa 15 postignutih koševa od starta utakmice. Portland je smanjio na 39:29 na sredini druge četvrtine.

Lilard se probudio u drugoj četvrtini
Lilard se probudio u drugoj četvrtini foto: AP

16. minut - Trojka Mekaluma, Portland smanjuje na 37:22, ali Barton pogađa i vraća +15, a zatim i Moris baca u trans navijače Denvera. Trener gostiju je zatražio tajm-aut posle serije Nagetsa.

14. minut - Ne posustaje Denver i svim silama ide na Portland koji se ne snalazi u ovom prvom poluvremenu. Haris i Marej su preuzeli ulogu lidera u ovom delu meča.

I ČETVRTINA

12. minut - Kakva blokada Plamlija nad Kanterom, Denver je imao poslednji napad u četvrtini, a Jokić je uzeo šut za tri poena koji nije uspeo da pogodi.

11. minut - Marej postiže poslednja četiri poena svog tima - sve sa linije penala i sada je porasla prednost Denvera na velikih 29:15.

10. minut - Imaju Nagetsi +9 u finišu prve četvrtine. Osmi poen za Portland postiže Mekolum i ne dopušta domaćinu da se odlepi na veću razliku.

7. minut - Geri Heris je veoma raspoložen na startu meča i pored Jokića je najraspoloženiji košarkaš Denvera od početka susreta. Prvo sjajno zakucavanje, pa onda težak šut koji ulazi od tablu.

5. minut - Druga trojka Jokića - osmi poen za Srbina. Nagetsi su sjajno otvorili meč, nadamo se da će uspeti da slome Portland i plasiraju se u finale Zapadne konferencije.

4. minut - Sjajno su Nagetsi otvorili meč, vode sa 9:4, dok Jokić ima već pet poena na svom kontu

2. minut - Denver vodi sa 3:2, a Jokić se upisao u strelce karakterističnim "horogom".

21:40 - Počeo je 7. meč plej-ofa polufinala Zapadne konferencije

21:10 - Podsetimo se nekih od prethodnih mečeva iz ove serije

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.