ĐORĐEVIĆ OSVOJIO PRVU TRENERSKU EVROTITULU, PA SE SETIO SVOJIH TROJKI: Svi u sali su popadali od smeha!
Aleksandar Đorđević, Foto: AP

GOSPODIN ČOVEK

ĐORĐEVIĆ OSVOJIO PRVU TRENERSKU EVROTITULU, PA SE SETIO SVOJIH TROJKI: Svi u sali su popadali od smeha!

- Veoma sam ponosan što sam sada ovde sa ovim trofejem naročito u ovom klubu i zahvalan sam upravi na šansi, stručnom štabu koji je radio neverovatno posvećeno kao i igračima - rekao je legendarni košarkaš i selektor Srbije

Objavljeno:

Aleksandar Đorđević је sa Virtusom iz Bolonje osvojio svoju prvu trenersku evrotitulu, a posle toga je bio više nego zadovoljan trijumfom nad Tenerifama u finalu FIBA Lige šampiona rezultatom 73:61.

Bio je to prvi Virtusov evropski trofej u poslednjih 18 godina.

- Veoma sam ponosan što sam sada ovde sa ovim trofejem naročito u ovom klubu i zahvalan sam upravi na šansi, stručnom štabu koji je radio neverovatno posvećeno kao i igračima. Ne znam da li možete da nađete dve perfektne utakmice, ali znam da je način na koji je Virtus odigrao u polufinalu i finalu - perfektan. Pokazali smo kako treba da se igra da se osvoji trofe. Ovo je veoma bitna titula za klub, za grad i za budućnost kao i sadašnjost i svako od nas je ponosan naročito što smo imali dosta oscilacija tokom sezone. Ja sam došao kasno, pokušao da ugradim filozofiju i mentalitet u tim. Stvorio sam snažnu vezu sa momcima što je bilo potrebno za ovakav uspeh - istakao je.

Đorđević i Kelvin Martin
Đorđević i Kelvin Martin foto: AP

O samom meču...

- Što se tiče same utakmice verujem da smo u potpunosti uspeli da zaustavimo napadačku igru Tenerifa kao i u polufinalu sa Bambergom tačno smo znali gde žele da nas napadnu i tako smo pripremili utakmicu. Tim je bio fokusrian, znao zadatke. Ključ je bila odbrana. Tim je razumeo da ćemo samo dobrom igrom u tom segmentu moći nešto da napravimo. Radili smo na uspostavljanju sistema, kako da rešavamo situacije i da su shvatili svaku vežbu koju smo radili. Kao što sam ranije govorio sa napadom se dobija utakmica, ali se odbranom uzimaju titule - poručio je Đorđević.

Sumirao je i dosadašnju sezonu Virtusa kao i koliko njemu znači trofej.

- Mnogo toga se desilo za skoro dva meseca koliko sam u klubu koji u Evropi ima legendaran status. Mnogo je istorije na zidovima u hali za trening i mislim da Virtus ima svetlu budućnost. Ovo je jedna od najvažnijih stvari bila kada sam dolazio ovde da probam da stanem u red trenera kao što su profesor Aleksandar Nikolić, Den Piterson, Etore Mesina... To je zahtevno za svakoga i želim da nastavim tako - rekao je srpski strateg.

Od samog početka je verovao da Virtus može do uspeha.

- Od kada sam došao verovao sam u ovu ekipu. Naročito u poslednje dve nedelje kada smo odigrali tri dobre utakmice i srećom u Breši smo izgubili ludim šutem za tri poena, što se dešava. Bar ja to najbolje znam (salom se prolomio smeh svih prisutnih), ali smo verovali u sistem i način na koji igramo i bio sam ponosan kako smo igrali svake sekunde utakmice - rekao je trener italijanske ekipe.

- Nisam toliko znao o protivnicima s obzirom na to da sam nov u ovom takmičenju. Moram da pohvalim sve koji su organizovali FIBA Ligu šampiona, sve je na sjajnom nivou. Sećam se reči predsednika Barselone koji mi je jednom rekao kada nismo igrali Evroligu več Kup Radivoja Koraća "Da za Barselonu nije to prestižno takmičenje, ali je prestižno da se osvoji". Te reči nikada neću zaboraviti jer su uticale na moj put da kada imaš utakmicu u nekom takmičenju moraš da je pobediš - otkrio je legendarni Sale.

Prošle sezone titulu je osvojio AEK na čelu sa još jednim srpskim stručnjakom Draganom Šakotom.

- Prošle sezone je osvojio AEK koji ima istu istoriju kao i Virtus i bitno je što su osvojili, ali moraju da razumeju gde žele da budu u narednih nekoliko godina. I to je nešto što moramo i mi da rešimo. Da shvatimo gde želimo da se nađemo u narednom periodu - zaključio je Đorđević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.