SVEMIRSKI JOKIĆ TRIPL DABLOM ODVEO DENVER U POLUFINALE! Drama u Denveru, ovo je bilo za INFARKT! (VIDEO)
Nikola Jokić je bio ključni igrač ove serije, Foto: AP

nba plej of

SVEMIRSKI JOKIĆ TRIPL DABLOM ODVEO DENVER U POLUFINALE! Drama u Denveru, ovo je bilo za INFARKT! (VIDEO)

Denver je vodio ubedljivo, ali na kraju je odlučivao jedan napad

Objavljeno: 06:58h

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su u polufinalu Zapada NBA plej ofa, pošto su u 7. utakmici serije protiv San Antonio Sparsa pobedili posle dramatične završnice sa 90:86!

Jokić je bio najbolji igrač utakmice i zabeležio je drugi tripl dabl u ovoj seriji, sa 21 poenom, 15 poena i 10 asistencija, uz 3 blokade i 1 ukradenu loptu, i šut iz igre od 9-26 (0-4 za tri poena) i 3-4 sa linije slobodnih bacanja.

Denver je skoro celu utakmicu imao dvocifrenu prednost, koja se približavala i 20 poena, i činilo se da će Nagetsi rutinski dobiti San Antonio koji u prvom poluvremenu šta god da je šutnuo nije ušlo.

Međutim, i šut spolja Denvera je bio očajan, pa oni nisu uspeli da naprave prednost koja bi prelomila utakmicu.

Jokić je nosio svoj tim u prve tri četvrtine, maltretirajući LaMarkusa Oldridža pod košem, ali je ostao bez "benzina" u poslednjoj, što se i te kako osetilo na igri Nagetsa i rezultatu.

San Antonio je polako smanjivao prednost Denvera, da bi na samom kraju, posle nekoliko vezanih promašaja Jokića, došao do samo 2 poena zaostatka.

Na sreću Nagetsa, posle zakucavanja Forbsa za 86:88, Marej je pogodio sa poludistance, a u sledećem napadu Tori Krejg je blokirao DeMara DeRozena.

Na -4 Jokić drži loptu ceo napad, a uprkos instrukciji Grega Popovića da ga faulira, Oldridž gleda u prazno i poklanja utakmicu Denveru.

Kod Nagetsa odličan je bio i Marej sa 23 poena (pogotovo je bio inspirisan kad je najviše trebalo, pri kraju utakmice), a samo je još Geri Heris bio dvocifren sa 11 poena.

U timu Sparsa, Rudi Gej je bio najefikasniji sa 21 poenom, po 19 su dali DeRozen i Brin Forbs, a Oldridž je ubacio 16.

Denver će u polufinalu plej ofa Zapadne konferencije igrati protiv Portlanda. Prva utakmica igra se u ponedeljak uveče u Denveru.

Evo i partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.