MAGIČNI JOKIĆ I DENVER POSLE JOŠ JEDNE INFARKT ZAVRŠNICE IZJEDNAČILI PROTIV SAN ANTONIJA: Drama u Koloradu! (VIDEO)
Nikola Jokić i Nagetsi sad idu u San Antonio, Foto: AP/David Zalubowski

nba plej of

MAGIČNI JOKIĆ I DENVER POSLE JOŠ JEDNE INFARKT ZAVRŠNICE IZJEDNAČILI PROTIV SAN ANTONIJA: Drama u Koloradu! (VIDEO)

Jokić je bio ključni igrač u pobedi Denvera

Objavljeno:

Denveru je bio potreban agresivniji i "sebičniji" Nikola Jokić, da bi izjednačili na 1:1 u seriji protiv San Antonija u 1. rundi plej ofa, i upravo se to i desilo sinoć: Jokić je šutirao, i Nagetsi su dobili!

Istini za volju, desilo se to tek posle "izgubljenog" meča koji je Denver okrenuo u još jednoj dramatičnoj završnici i dobio sa 114:105.

Jokić je bio najbolji na terenu, i samo 2 asistencije su mu falile za 2. tripl dabl u plej ofu - Nikola je za 39 minuta na terenu šutirao 7-15 iz igre (2-3 trojke), 5-6 bacanja, i zabeležio 21 poen, 13 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte.

"Junak" 4. četvrtine bio je tragičar prve utakmice, Džamal Marej, koji je bio ključan u preokretu koji su Nagetsi napravili.

Marej je na početku utakmice nastavio tamo gde je stao u prvom meču - promašio je prvih osam šuteva, ali onda je "poludeo" u poslednjoj četvrtini i u njoj postigao 21 od svojih ukupno 24 poena.

Nagetsi su u 3. četvrtini bacili sve svoje fanove u šok, kada su uspeli da gube sa 78:59, krajem treće četvrtine. Ipak, predvođeni Marejem u tom periodu, uspeli su da prvo stignu, a zatim i dosta ubedljivo prestignu Sparse, postigavši 39 poena u četvrtini.

- Dopustili smo im da postignu 39 poena u 4. četvrtini. Kraj priče - bio je besan na svoje igrače Greg Popović, koji je zaradio i tehničku tokom "kambeka" Nagetsa.

Na drugoj strani, trener Denvera Majkl Meloun dobio je velike pohvale posle utakmice, jer je verovao u svog šutera Džamala Mareja, i pored užasnog starta serije i druge utakmice, i nije hteo da ga šalje na klupu.

- Ni u jednom trenutku nisam razmišljao o tome da ga zamenim. Odvojio sam ga na poluvremenu i rekao sam mu da duboko udahne i veruje u sebe, i da će njegovi šutevi početi da ulaze - rekao je Meloun.

Serija se sada seli u San Antonio, u naredne dve utakmice, grad u kojem Nagetsi nisu pobedili još od 2012. godine.

Treći i četvrti ključni igrač za Nagetse na ovoj utakmici bili su Pol Milsap sa 20 poena i mnogo saveta za saigrače i Geri Heris, sa 23 poena i jakom odbranom na bekovima Sparsa.

U timu San Antonija, DeMar DeRozan je ubacio 31 poen, ali se "udavio" u poslednjoj četvrtini, LaMarkus Oldridž ubacio je 24, a Derik Vajt 17 poena.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.