Ogastin trojkom 3 sekunde pre kraja nastavio prokletstvo Toronta, Stef Kari najbolji trojkaš u istoriji!
Di Džej Ogastin presudio Reptorsima, a Stef Kari postao najbolji trojkaš, Foto: AP

NBA plej-of

Ogastin trojkom 3 sekunde pre kraja nastavio prokletstvo Toronta, Stef Kari najbolji trojkaš u istoriji!

Uzbudljivo je počeo NBA plej-of ove godine

Objavljeno: 09:59h

Izgleda da je plej-of počeo stvarno sa velikim brojem iznenađenja. Posle poraza Filadelfije i Denvera kod svoje kuće, isto je zadesilo i Toronto protiv Orlanda.

Ekipa sa Floride napravila je odmah brejk protiv jednog od najboljih timova na Istoku 104:101 i tako nastavila "prokletstvo" Reptorsa u prvim rundama plej-ofa.

Koliko god da tim iz Kanade sjajno igrao tokom ligaškog dela sezone, kada dođu mečevi u doigravanju, to je potpuno druga ekipa koja obično gubi i ispada već u prvoj rundi plej-ofa, a kako je krenulo i ove godine bi mogla da ih zadesi ista sudbina.

Medžik je imao čak i 14 poena prednosti tokom utakmice, da bi do poslednje četvrtine Reptorsi uspeli da se vrate u meč i preokrenu, a tokom poslednje deonice ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu.

Odluka je pala tri sekunde pre kraja kada je Di Džej Ogastin pogodio trojku koja je značila i pobedu, pošto je Lenardov pokušaj da donese produžetak završio kao "erbol".

Meč-viner je postigao ukupno 25 poena, Furnije je ubacio 16, a Nikola Vučević 11. U redovima Reptorsa je bio najbolji Lenard sa 25, dok je 24 ubacio Sijakam.

Jedino "iznenađenje" prve večeri plej-ofa nije moglo da se dogodi aktuelnim šampionima, Golden Stejtu, koji itekako znaju kako se igraju ovakve utakmice, pa su razbili Kliperse na svom terenu 121:104.

Stef Kari je ubacio u "plej-of brzinu" i počeo je da dalekometnim šutevima zatrpava koš protivnika od prvog meča, pa je ovaj susret završio sa 38 poena i 8 pogođenih trojki, a imao je i 15 skokova i 7 asistencija.

Ujedno postao je i najbolji trojkaš u plej-ofu, pošto je na večnoj listi prestigao dosadašnjeg rekordera Reja Alena (385 ubačenih trojki u doigravanju), a Kari sada ima jednu više od njega.

Da Voriorsi dođu do pobede, pomogli su mu Durent sa 23 poena i Grin sa 17. Kod gostiju 26 poena Herela, 25 poena Vilijamsa i 18 poena rukija Gildžus-Aleksanadera.

NBA, plej-of:

Filadelfija - Bruklin 102:111 (0:1 u seriji) Toronto - Orlando 101:104 (0:1 u seriji) Golden Stejt - LA Klipers 121:104 (1:0 u seriji) Denver - San Antonio 96:101 (0:1 u seriji)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.