ZVEZDA JAVNOSTI OTKRILA INFORMACIJE KOJE JE SAZNALA: To se nikada nije dogodilo ni u jednom takmičenju!
Crvena zvezda se oglasila saopštenjem, Foto: Starsport©

Saopštenje sa Malog Kalemegdana

ZVEZDA JAVNOSTI OTKRILA INFORMACIJE KOJE JE SAZNALA: To se nikada nije dogodilo ni u jednom takmičenju!

Srpski klub je izneo u javnost informacije o dešavanjima za koje smatra da krše Propozicije takmičenja u ABA ligi

Objavljeno: 17:22h

Dan posle prve utakmice finala plej-ofa ABA lige Crvena zvezda je izdala saopštenje za medije u kome navode da postoji mogućnost za kršenje Propozicija takmičenja i iznose sumnju u regularnost takmičenja.

Crveno-beli su u prvom meču finala bili ubedljivi protiv Budućnosti, a dan pre drugog meča koji se takođe igra u hali "Aleksandar Nikolić", klub iznosi informaciju u javnost da su u istom hotelu smešteni čelnici ABA lige, ljudi zaduženi za delegiranje sudija kao i celokupna delegacija Budućnosti.

- KK Crvena zvezda mts došao je do saznanja da su službenici ABA lige jtd , komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smešteni od petka 12.04.2019. godine, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu „Crowne Plaza" koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13.04.2019.godine u istom hotelu smešten i direktor Krešimir Novosel.

Crvena zvezda je pobedila Budućnost u prvom meču finalne serije
Crvena zvezda je pobedila Budućnost u prvom meču finalne serijefoto: Starsport©

Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja, i cele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon KK Budućnost VOLI na čelu sa predsednikom kluba, i skoro kompletnom upravom.

Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vreme ABA Sidro lige!

Beograd kao višemilionski grad ima sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta hotelskog tipa, da bi se izbegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

Crvena zvezda traži da se to hitno reši
Crvena zvezda traži da se to hitno rešifoto: Starsport©

KK Crvena zvezda mts ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora lige i sportskog direktora lige, da što pre reše ovu situaciju koja nikome nije u interesu, i da pronađu neko drugo rešenje za smeštaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda mts će se maksimalno pridržavati svih članova Propozicija takmičenja i to očekujemo od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i od službenika ABA lige jtd - navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.