DIVAC POKRENUO SEČU TRENERA U NBA: Pale glave u Klivlendu i Memfisu, a naš Kokoškov je sledeći?!
I naš Igor Kokoškov bi mogao da dobije otkaz, Foto: AP

Oni uvek prvi lete

DIVAC POKRENUO SEČU TRENERA U NBA: Pale glave u Klivlendu i Memfisu, a naš Kokoškov je sledeći?!

Ekipe su krenule sa totalnim rekonstrukcijama

Objavljeno: 09:33h

Po završetku ligaškog dela sezone, timovi koji se nisu plasirali u plej-of počeli su sa rekonstrukcijama i realizacijom planova kako bi sledeće sezone bili bolji, a očekivano prvi na udaru u čistkama su bili treneri.

Posle našeg Vlada Divca koji je otpustio Dejvida Jergera u Sakramentu, ali i svog pomoćnika Brendona Vilijamsa i šefa PR tima Krisa Klarka.

A odmah nakon Kingsa su otkaze trenerima uručili Klivlend i Memfis.

Kavalirsi su imali očajnu sezonu sa skorom 19-57 pa je bilo donekle očekivano da Leri Dru dobije otkaz. On je posle 6 uvodnih mečeva nasledio na klupi Tajrona Lua koji se povukao.

Grizlisi su imali skor 33-49, ali su usred sezone ostali bez najboljeg strelca u istoriji franšize Marka Gasola usled velikih trejdova u januaru i sada kreću u potpuno renoviranje tima.

A to neće sprovesti Džej Bi Bikerstaf sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja, ali nije jedini koji je smenjen pošto su sa svojih funkcija smenjeni i generalni menadžer Kris Volas i potpredsednik košarkaških operacija Džon Holindžer, ali će njih dvojica ostati kao savetnici u klubu.

Igor Kokoškov je sa Finiksom imao skor 19-63
Igor Kokoškov je sa Finiksom imao skor 19-63foto: AP

Ujedno, spekuliše se da bi sledeći trener koji bi mogao da leti u NBA jeste naš Igor Kokoškov koji je završio svoju ruki sezonu kao glavni trener tima sa najgorim skorom na Zapadu 19-63.

Još početkom sezone u Finiksu je smenjen generalni menadžer Rajan Mekdonou koji je i postavio Kokoškova za trenera, nasledio ga je Džejms Džouns koji više neće biti samo vršilac dužnosti, a stigao je i Džef Bauer kao potpredsednik za košarkaške operacije.

A sudbina Igora Kokoškova je sada u rukama njih dvojice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.