NEVIĐENA DRAMA ZA JOKIĆA: Denver u ČUDESNOJ završnici pobedio Minesotu, sa pozicije 2 idu na SAN ANTONIO! (VIDEO)
Nikola Jokić uskoro prvi put u plej ofu, Foto: AP

nba liga

NEVIĐENA DRAMA ZA JOKIĆA: Denver u ČUDESNOJ završnici pobedio Minesotu, sa pozicije 2 idu na SAN ANTONIO! (VIDEO)

U jednom trenutku se činilo da je sve pošlo naopako

Objavljeno: 07:18h

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su jutros po našem vremenu napravili čudesan preokret u poslednjem meču regularne sezone NBA lige i pobedili Minesotu kod kuće sa 99:95. Ovo znači da su Nagetsi drugi na Zapadu, da u prvom kolu plej ofa idu na San Antonio Grega Popovića, a da, u slučaju pobede nad teksašanima, u drugom kolu imaju prednost domaćeg terena u susretu sa Portlandom.

Ali kakva drama je morala da se desi pa da dođe do ovoga!

Na samo 4 minuta do kraja, činilo se da je sve pošlo naopako za Denver: sve što su igrači Minesote šutnuli za 3 poena ulazilo je, Endrju Viginsa nije imao ko da čuva, a jedini raspoložen u Nagetsima bio je Jokić (svi ostali su promašivali, promašivali, promašivali...), ali ni njega nisu htele trojke.

Dakle, sat je pokazivao 04:01 do kraja kad je Kameron Rejnolds ubacio trojku za Minesotu i doveo prošlogodišnje dželate Denvera na +11 (95:84). Još gore, Denver je pre toga promašivao zicere, otvorene šuteve, gubio lopte... Najgore: Heris je u sledećem napadu odmah napravio faul u napadu.

A onda, potpuni preokret: prvo je Đeng promašio napad za +13, a Jokić je na drugoj strani smanjio na 95:86.

Zatim Đeng ponovo šutira i promašuje, ovaj put za 3 poena, a Barton pogađa za tri, i smanjuje na podnošljivih 95:89.

Da je Vigins u sledećem napadu pogodio sa poludistance, međutim, džaba sve, ali nije, promašio je. Barton zatim biva fauliran, ali ubacuje samo jedan penal za 95:90. Nerviranje je veliko.

Dario Šarić je na 1:40 do kraja imao šansu da zabode nož u srce Denvera sa trojkom, ali je na sreću Jokića i drugova promašio. Zatim ključni momenat: Pol Milsap uzima loptu i ubacuje trojku za 95:93.

Drama je sada na vrhuncu: na 1:12 do kraja Rejnolds promašuje za dva, Jokić hvata loptu i dodaje Milsapu koji verovatno pravi faul u napadu (koji nije sviran), ali usput i promašuje polaganje. Minesota daje loptu Tajusu Džonsu, koji šutira potpuno nerezonski i poklanja veliku šansu Denveru.

Na pola minuta do kraja Barton šutira trojku i promašuje. Ona nekako dolazi do Džamala Mareja, koji ne oprašta. Denver vodi, 96:95!

Sad sve zavisi od napada Minesote. Nagetsi su stisli odbranu i Jokić izbija loptu iz ruku Viginsa! Džons pravi faul, a Nikola, kao pravi lider, ubacuje oba bacanja! 98:95!

Očajnički pokušaj trojke Viginsa za izjednačenje nije uspeo, Milsap hvata loptu, biva fauliran, ubacuje jedno bacanje, i to je to! Denver dobija sa 99:95, ide sa druge pozicije u plej of i u prvom kolu igra sa San Antonio Sparsima.

Srećno!

Nikola je na kraju bio ubedljivo najbolji na utakmici: za 37 minuta šutirao je 13-26 iz igre (1-7 za tri poena) i 2-2 sa linije penala, a zabeležio je 29 poena, 14 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte.

Džamal Marej se probudio na kraju utakmice i imao je 17 poena (ključna trojka je rešila utakmicu), a kod Minesote Vigins je dao 25 poena.

Evo i sjajne partije Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.