Džikić sumirao: Mora se biti zadovoljan učinjenim u 2016. godini!

doneo ozbiljne promene

Džikić sumirao: Mora se biti zadovoljan učinjenim u 2016. godini!

Džikić je početkom januara preuzeo Partizan, koji se tada borio za opstanak i u poslednjih osam kola ostvario je učinak od šest pobeda i dva poraza
Objavljeno: 12:14h

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić ocenio je mora da bude zadovoljan urađenim od kada je došao u klub, kao i da ga raduje što je ekipa nastavila da radi i trenira na isti način i posle ispunjenja osnovnog cilja - opstanka u ligi. - Mislim da se mora biti zadovoljan. Osvojili smo peto mesto u Jadranskoj ligi i igrali smo finale kupa, prethodno izbacivši prošlogodišnjeg osvajača (Crvenu zvezdu) - rekao je Džikić agenciji Beta.

Džikić je početkom januara preuzeo Partizan, koji se tada borio za opstanak i u poslednjih osam kola ostvario je učinak od šest pobeda i dva poraza, od čega je jedan bio od lidera Budućnosti, a drugi od Olimpije posle četiri produžetka, u poslednjem kolu takmičenja i u utakmici koja nije imala takmičarski značaj. Crno-beli su kolo pre kraja takmičenja pobedili i evroligaša Cedevitu, iako im taj meč nije ništa donosio u rezultatskom mestu, a zagrebačkoj ekipi je eventualna pobeda donosila prednost domaćeg terena u plej-ofu.
Printscreen/Twitter/@ima1tim
- Prošlo je tačno dva meseca. Naš prvenstveni cilj je bio opstanak u ABA ligi, a ono što me posebno raduje je da je ekipa i posle tog momenta nastavila da se ponaša na pravi način i igra svaku utakmicu ozbiljno i profesionalno, bez kalkulacija bilo koje vrste - rekao je trener. Partizan od Džikićevog dolaska ne samo da je počeo da beleži bolje rezultate, nego je i zaigrao mnogo bolje, a igrači su delovali raspoloženije. Trener nije mogao da kaže šta je prvo što je uradio kada je preuzeo tim. - Nije postojao samo jedan problem na koji se mogla usmeriti sva pažnja. Bilo je potrebno momke dobro protresti, ubediti ih da mogu da igraju pobedničku košarku i izvesti ih kroz taj stresan i zahtevan period - rekao je Džikić.
Saša Pavlić Koky
Partizan je Jadransku ligu završio na petom mestu, a sledeće takmičenje koje ga čeka je Superliga, čiji početak zavisi od učinka Zvezde u Evroligi, kao i Zvezde i Mega Leksa u plej-ofu regionalnog takmičenja. Ta pauza može biti oko 30, 45 ili 60 dana. - Dužina pauze praktično odvaja dosadašnji deo sezone i ono što predstoji, i to u tolikoj meri da se može razmišljati kao da počinje sledeća sezona. Igrači će dobiti određenu pauzu. Sačekaćemo još da vidimo kako i kada ćemo igrati državno prvenstvo. To (dugačka pauza) je nešto potpuno novo... ali sve će se znati kada se budu znali ostali parametri. Poseban problem će biti pripremne utakmice - rekao je Džikić.
Saša Pavlić Koky
Partizan je pred kraja ABA lige pojačao iskusni Novica Veličković, dok se Mihailo Andrić oporavio od povrede. - Dolazak Veličkovića će doneti njegovo iskustvo i kvalitet. Andrić je u drugačijoj situaciji - pauzirao je gotovo čitavu sezonu i njemu tek sada predstoji najteži period povratka: parket, lopta, pronalaženje ritma i uigravanje sa ostatkom tima - rekao je Džikić. Najraniji početak Superlige je 9. april, a najkasniji je 8. maj. Osim tada, liga može početi i sredinom aprila. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.