KAKVO VEČE U EVROLIGI: Kalates trojkom od tablu u poslednjoj sekundi, Barsa poklekla posle +13 protiv Fenera!
Nik Kalates - majstorija u stilu Dejana Bodiroge, Foto: Printscreen/Twitter/Euroleague

DIVNA KOŠARKAŠKA PREDSTAVA

KAKVO VEČE U EVROLIGI: Kalates trojkom od tablu u poslednjoj sekundi, Barsa poklekla posle +13 protiv Fenera!

Neverovatan meč na otvaranju dana, drugi još luđi. Svetislav Pešić duel svog tima protiv sastava Željka Obradovića (jedina dva čoveka koja su posle raspada velike Jugoslavije sa njom osvojila svetsko zlato) morao je da gleda iz tunela zbog isključenja u prvom minutu

Objavljeno:

Kakav meč, strašan meč u Moskvi...

Košarkaši Panatinaikosa iznenadili su CSKA i trojkom od tablu Nika Kalatesa 0.2 sekunde pre kraja ostvarili su neverovatno važnu pobedu u borbi za mesto u plej-ofu. Rezultat na kraju je bio 78:77.

Potez koji umnogome podseća na one trojke Dejana Bodiroge, inače bivšeg igrača upravo Panatinaikosa, kada je u dresu Jugoslavije izrešetao Argentinu 2002. godine.

Ovo je momcima iz Atine bio četvrti uzastopni trijumf i sa učinkom 13-13 na deobi su osme pozicije sa Olimpijakosom, dok su Armejci prekinuli seriju pobeda sa identičnim učinskom kao i Real Madrid (20-6).

Inače, Armejci su na dva minuta do kraja imali prednost od 74:67, ali je tada Dešon Tomas uzeo stvari u svoje ruke i jednom igrom 2+1, pa onda i trojkom poravnao na 74:74. Usledila je penal završnica, CSKA je imao prednost od 77:75 poenima Korija Higinsa, ali je onda na scenu stupio veliki Kalates!

Najefikasniji u atinskoj ekipi, koja želi da se pored Olimpijakosa pridruži ABA ligi, bili su Tomas sa 12 i Kalates i Gist sa po 11 poena, dok je Joanis Papapetru dodao 10. U domaćoj ekipi, u kojoj nije bilo Nanda De Koloa, Serhio Rodrigez je upisao 23 poena, a Higins 14.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U drugom, ali isto toliko uzbudljivom meču koji je na programu bio ovog petka, Barselona je imala čak i 13 poena prednosti protiv moćnog Fenera, i to u gostima, međutim, na kraju je zahvaljujući seriji Slukasa i Mahmutoglua, poražena rezultatom 88:82.

Мomcima iz Blaugrane posao je bio dodatno otežan, zbog isključenja Svetislava Pešića već u 1. minutu utakmice, a i spektakularni susret dva čoveka koja su sa Jugoslavijom osvajala svetske titule pomalo je bačen u senku toga.

Fenerbahče je loše otvorio meč, a još gori bio je u trećoj četvrtini, kada se Barselona popela na već pomenutih +13 odličnim ulogama Viktora Klavera, Krisa Singltona i Jake Blažiča.

Kostas Slukas i Melih Mahmutoglu bili su vinovnici pobedonosne serije, a zajedno su upisali po

U timu Željka Obradovića Slukas je bio najbolji sa 22 poena i 11 asistencija, 19 je ubacio Bobi Dikson, dok je 13 dodao Nikolo Meli. Gudurić je kući otišao sa pet postignutih poena i po tri skoka i asistencije, Kalinić je dodao četiri poena, isto toliko skokova, kao i dve asistencije

Jaka Blažič bio je najefikasniji u Barsi sa 15 poena, 12 su dodali Singlton i Ante Tomić, dok je Kjurik dao jedan manje. Viktor Klaver je takođe bio dvocifren sa 10. Fener je prvi sa 22 pobede i četiri poraza, dok je sastav Svetislava Karija Pešića i dalje peti sa 15-11. Prednost domaćeg terena u plejofu je sve dalja i dalja...

U trećem meču dana Baskonija je u dočekala ekipu Budućnosti u Fernando Buesa areni i lagano slavila sa 82:62.

Pobednički sastav predvodio je Garino sa 16 poena, 13 je postigao Marselinjo Uertas, dok je 12 ubacio Ševon Šilds. Poarije je dodao osam poena, ali uz čak 13 skokova.

U poraženom timu 17 poena dao je Noris Kol, 13 je dodao Erl Klark uz još devet skokova.

Baskonija šesta sa skorom 14-12, dok je Budućnost pretposlednja, doživeli su i 20. poraz ove sezone.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.