JOKIĆ JE ISTI SABONIS: Legenda NBA lige iznela niz hvalospeva na srpskog košarkaša!
Nikola Jokić, košarkaš Denvera, Foto: AP/David Zalubowski

reči hvale

JOKIĆ JE ISTI SABONIS: Legenda NBA lige iznela niz hvalospeva na srpskog košarkaša!

Jedan od onih koji poštuju njegovu igru jeste i legendarni plejmejker Čonsi Bilaps koji je sa Detroitom osvojio titulu 2004. godine, a uz to je igrao i u Nagetsima

Objavljeno: 14:27h

Nikola Jokić igra najbolju sezonu u karijeri, "vuče" Denver u borbi za prvu poziciju Zapada uprkos brojnim povredama saigrača, beleži neverovatne brojke, a uz to je zabeležio i prvo učešće na Ol-star vikendu... Jedan od onih koji poštuju njegovu igru jeste i legendarni plejmejker Čonsi Bilaps koji je sa Detroitom osvojio titulu 2004. godine, a uz to je igrao i u Nagetsima. - Nikola Jokić je jedinstven igrač. Volim poređenja sa igračima koji su nastupali kada sam ja počinjao u ligi, tako da sam u to vreme voleo Arvidasa Sabonisa i uvek sam govorio da bih voleo da ga vidim u njegovim najboljim godinama i izdanju. Mislim da to vidimo sada u Nikoli Jokiću. Ima mnogo sličnosti - istakao je legendarni Amerikanac.

Arvidas Sabonis
Arvidas Sabonis foto: News1/Nebojša Mandić

Na ekranu su se potom ređali video-snimci koji pokazuju sličnosti između dva evropska košarkaša, s tim da je Jokić u NBA ligu došao deset godina mlađi.

- Nijedan od njih nije mogao da trči, ni da preskoče papir, ali imaju te vešte poteze pod košem. Sjajno igraju 'pik en pop', šutiraju trojke, a takođe imaju viziju elitnog plejmejkera - hvalio je Bilaps dvojicu košarkaša Zanimljivo je da nije prvi koji je uporedio Litvanca i Srbina. O njima dvojici govorio je i Redži Miler, da bi Čarls Barkli, ljubimac košarke devedesetih, na to rekao da bi Arvidas Sabonis i danas bio bolji od Nikole Jokića da se vrati iz penzije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.