KRALJEVSKI KLUB BESNI ZBOG SUDIJA: Real Madrid napušta špansku ligu! Angažovali su čak i advokate!
Real Madrid, Foto: Facebook/Real Madrid

EKSTREMNO REŠENJE

KRALJEVSKI KLUB BESNI ZBOG SUDIJA: Real Madrid napušta špansku ligu! Angažovali su čak i advokate!

Postoje tri scenarija za Madriđane u tom slučaju

Objavljeno:

Bes Real Madrida izazvan suđenjem u španskom Kupu kralja prethodnog vikenda doveo je do odluke čelnika kluba da angažuju advokate koji bi našli način da Madriđani napuste ACB ligu na kraju sezone.

Klub iz Madrida je tražio od čelnika lige da jasno objasni kriterijum suđenja u poslednjem napadu kada je priznat koš Ante Tomića kao i da obrazlože zašto odluka nije promenjena posle gledanja snimka. Drugi zahtev je da sudije budu oštro kažnjene. Ukoliko ACB liga ne odgovori na zahteve, Real će napustiti takmičenje.

Postoje tri scenarija za Madriđane u tom slučaju. Prema pisanju španske "Marke", najrealnija je prva opcija po kojoj bi Real igrao samo u Evroligi. Klub iz španske prestonice je jedan od 11 sa A licencom što znači da bi igrao u eliti bez obzira na rezultate domaćeg šampionata. Problem predstavlja član 5.3 Statuta Evrolige koji kaže da evroligaši moraju da igraju i nacionalne lige i da je izuzetak samo ako se klubu brani da igra u domaćem prvenstvu protiv njegove volje. To nije slučaj pošto Real neće da igra u ACB ligi, ali pošto je u pitanju madridski tim koji je šampion Evrope sigurno bi se našlo rešenje.

Drugi scenario je da Real Madrid zaigra u NBA ligi. Time bi se ispunila stara želja Florentina Pereza da madridski tim postane prva ekipa iz Evrope koja će da zaigra u najjačoj ligi na svetu. To je će trenutno da ostane samo san za Madriđane zato što je njihov budžet upola manji od NBA zahteva i minimuma za plate, a problem bi predstavljala i putovanja. Preko Atlantika trenutno ne razmišljaju o otvaranju granica. Čak i ako bi došlo do toga, tu bi bilo uključeno još četiri ili pet klubova, što je ideja o stvaranju evropske NBA divizije u Evropi što nije nemoguće u dalekoj budućnosti, ali NBA o tome ne razmišlja.

Treći način za rešenja problema je da Real Madrid ponovo aktivira staru ideju o stvaranju evropske Super lige, zatvorenog takmičenja koje bi igrali samo najmoćniji klubovi Evrope koji bi napustili nacionalne lige. Slična ideja postoji i u fudbalu, a Madriđanima bi partner mogao da bude Olimpijakos koji je takođe najavio mogućnost napuštanja domaćeg šampionata i igranja u ABA ligi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.