I PARTIZAN OD STRANCA PRAVI SRBINA: Jedan od ove dvojice dobija srpski pasoš pred Kup Radivoja Koraća!
Markus Pejdž ili Bandža Si postaće Srbi, Foto: Starsport©

Naturalizovanje

I PARTIZAN OD STRANCA PRAVI SRBINA: Jedan od ove dvojice dobija srpski pasoš pred Kup Radivoja Koraća!

Kako Espreso saznaje uveliko se radi na tome da jedan od njih dvojice postane srpski državljanin

Objavljeno: 09:53h

I Partizan će pokušati, kao i Crvena zvezda, da naturalizuje jednog od svojih stranih igrača i učini ga "Srbinom" kako bi igrao kao domaći igrač na predstojećem Kupu Radivoja Koraća, ali i kasnije u KLS.

Pravila jasno kažu da u timu ne sme biti više od četiri strana igrača, a pod stranim igračima se podrazumevaju oni igrači koji ne mogu da igraju za reprezentaciju Srbije.

Zbog toga u Humskoj uveliko rade na tome da i jedan od njihovih stranaca dobije srpski pasoš, a to će biti ili Markus Pejdž ili Bandža Si, kako saznajemo.

Pitanje je samo koji od njih dvojice će to biti s obzirom na to da ostali su već igrali za svoje reprezentacije (Nikolić - Slovenija, Gegić - BiH, Renfro - BiH), Lendejl - Australija), što proizlazi da bez obzira da li imaju srpski pasoš, i dalje ne bi imali prava da igraju za reprezentaciju Srbije, pa će se i svejedno smatrati stranim košarkašima.

Ono što je najveći problem u ovom slučaju jeste vreme, pošto je rok za prijavu igrača za završni turnir Koraća ponedeljak u podne, međutim, Espreso saznaje da bi taj rok mogao da bude pomeren za sredu.

Takođe, pošto Partizan ima 6 stranaca u svom timu, jasno je da će za KRK morati svakako da se odrekne jednog i u slučaju čak da uspeju da na vreme obezbede srpsko državljanstvo za Pejdža ili Bandžu Sija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.