Gasol napustio SAD, ali ostaje u NBA!
Mark Gasol postaje novi igrač Toronta, Foto: AP

trejd

Gasol napustio SAD, ali ostaje u NBA!

Do danas je bio član Memfisa

Objavljeno: 20:49h

Mark Gasol je trejdovan u Toronto. Mlađi od braće Gasol došao je u Ameriku 2008. godine i do danas sa velikim uspehom nosio dres Memfis Grizlisa, koji su poslednjeg dana trejda odlučili da ga pošalju među Reptorse i zauzvrat dobiju litvanskog centra Jonasa Valančijunasa, Delona Rajta, Si-Džeja Majlsa i pravo izbora u drugom krugu drafta 2024. godine.

Mark je bio učesnik Ol-stara 2012, 2015. i 2017. godine, važio je za jednog od najboljih defanzivaca lige, a sa sobom će u Kanadu poneti ugovor prema kom mu ove sezone sleduje 24,2, a naredne 25,6 miliona dolara, s tim da će imati pravo da iz njega izađe već ovog leta i ako se odluči za taj potez - Toronto neće moći da ga spreči.

Odigrao je 769 utakmica za Grizlise koji su kao franšiza osnovani u Kanadi, u Vankuveru, ali su se uoči njegovog dolaska u ligu uveliko bili preselili u Memfis.

U karijeri je zabeležio prosek od 15,2 poena, 7,7 skokova i 3,4 asistencije, dok je ove sezone igrao nešto iznad tog proseka: 15,7 poena, 8,6 skokova i 4,7 asistencija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.