NESREĆA KOKOŠKOVA I FINIKSA: Gej im ubacio koš za pobedu uz zvuk sirene! Pelikansi usred frke obuzdali Hardena!
Rudi Gej je postigao pobednički koš protiv Finiksa u poslednjoj sekundi, Foto: AP

NBA

NESREĆA KOKOŠKOVA I FINIKSA: Gej im ubacio koš za pobedu uz zvuk sirene! Pelikansi usred frke obuzdali Hardena!

Vredi pomenuti odlične partije Bertansa i Vučevića

Objavljeno: 11:52h

Nesrećni poraz Igora Kokoškova i njegovog Finiksa na gostovanju u San Antoniju u poslednjoj sekundi utakmice 126:124.

Koliko nemaju iskustva i nisu toliko jaki i konkurenti sa ostalim timovima u NBA, isto tako se može reći da nemaju ni sreće igrači Sansa, koji su još jednom ove sezone poraženi u dramatičnoj završnici.

Rudi Gej bio je njihov dželat postigavši koš za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice u Teksasu čime je produžena agonija gostiju na 9 uzastopnih poraza.

Potpuno neočekivano su gosti iz Arizone pružili jak otpor Sparsima koji su igrali bez DeRozana i čija se laka pobeda očekivala.

Ali tako nisu smatrali Devin Buker sa 38 poena, veteran Kroford sa 22 i Bridžis sa 17 koševa koji su držali svoj tim u igri za pobedu do poslednje sekunde.

Na drugoj stranu, uz pomenutog strelca pobedničkog koša Rudija Geja (16 poena), jednu od ključnih uloga je imao Davis Bertans koji je pogodio pet trojki, od kojih jednu ključnu na 30 sekundi pre kraja i meč završio sa 18 poena i 5 asistencija. Najefikasniji je bio Oldridž sa 29 poena i 14 skokova.

Oklahoma je uspela da slavi protiv Orlanda u gostima 126:117 zahvaljujući furioznoj igri u poslednjoj četvrtini koju je dobila sa 35:23.

Ključni čovek bio je Denis Šreder koji je u poslednjoj deonici postigao 18 poena od svojih ukupno 21 i tako doneo značajan trijumf Tanderima kod kojih je po običaju bio najefikasniji Pol Džordž sa 37 poena. Vestbruk je dodao 23, a Grent 18.

Poraženima nije pomogla ni nova vrhunska partija Nikole Vučevića sa 27 poena i 11 skokova kome su pokušali da pomognu Furnije sa 17 i Gordon i Ros sa po 16.

Nju Orleans je usred cele situacije sa Entonijem Dejvisom (zatražio trejd) i bez njegove pomoći napravio iznenađenje i savladao Hjuston u gostima 121:116.

Pelikansi su jedna od retkih ekipa koja je u 2019. godini uspela da zadrži brutalnog Džejmsa Hardena na ispod 40 poena i tu je verovatno bio ključ pobede.

Mada bi pre svega trebalo istaći vrhunsku partiju "preporođenog" Džalila Okafora koji je u odsustvu "Obrve" preuzeo njegovu ulogu i sada je ubacio 27 poena uz 12 skokova. Pomogao mu je Holidej sa 19.

Na drugoj strani "Brada" je obuzdan na 37 poena, Farid je ubacio 19, a Erik Gordon 17.

Filadelfija u "Stejpls centru" nije dala ni promil šanse žestoko oslabljenim Lejkersima da joj se suprotstave.

Džoel Embid je bio nerešiva enigma sa 28 poena i 11 uhvaćenih lopti, a kako i ne bi kada na drugoj strani nije igrao ni Kajl Kuzma uz već duže vreme povređene Lebrona Džejmsa i Lonza Bola.

Još kada se doda da su odlično bili raspoloženi i Simons (19), Batler (20) i Muskala (17) jasno je da "jezerdžije" nemaju šansi u ovom susretu osim da se bore za kakav-takav častan poraz.

U tome su pokušali da im pomognu Ingram sa 36 poena i Megi sa 17 koševa.

NBA, rezultati:

Klivlend - Vašington 116:113 Detroit - Milvoki 105:115 Orlando - Oklahoma 117:126 Bruklin - Čikago 122:117 Hjuston - Nju Orleans 116:121 San Antonio - Finiks 126:124 LA Lejkers - Filadelfija 105:121

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.