HARDEN IZJEDNAČIO KOBIJEV REKORD U MSG: Brada nikad više nije dao u karijeri! Jeziva povreda Oladipa - kraj sezone!
Džejms Harden i Viktor Oladipo, Foto: AP

NBA

HARDEN IZJEDNAČIO KOBIJEV REKORD U MSG: Brada nikad više nije dao u karijeri! Jeziva povreda Oladipa - kraj sezone!

Svašta se dešavalo prethodne noći na parketima širom NBA

Objavljeno: 08:47h

Uzbudljiva, napeta, dramatična i tragična moć u NBA je bila i to ne računajući samo meč Jute i Denvera, u kome se čak i Jokić sukobi sa protivnicima.

Počećemo od najtužnijeg i najtežeg momenta a to jeste teška povreda Viktora Oladipa za koga je sezona završena već sada.

Teška povreda Viktora Oladipa
Teška povreda Viktora Oladipa foto: AP

Ol star bek Indijane je sredinom druge četvrtine doživeo tešku povredu kolena, verovatno su pokidani ligamenti pri jednom padu u odbrani.

Njega su na nosilima izneli sa terena i na njegovom licu bile su suze koje su naslućivale da je reč o izuzetno teškoj povredi, što je posle meča i potvrđeno. Najbolji igrač Pejsersa koji je do sada igrao najbolju košarku u karijeri ove sezone, moraće na operaciju i sledi mu višemesečna pauza.

U senci ove tragične povrede je ostao i rezultat meča, jer se retko kome i igrala košarka posle tog događaja, ali da pomenemo da je bilo 110:106 za Indijanu, a najefikasniji su bili Jang sa 23 poena kod domaćina i Ibaka sa isto toliko poena u gostujućem timu.

Potpuno drugačije raspoloženja je bilo u Medison Skver Gardenu, gde je Džejms Harden odigrao još jednu rekordnu i vanzemaljsku utakmicu.

Brada je izjednačio rekord čuvene dvorane po broju poena koji je postigao neki igrač gostujuće ekipe, ukupno 61,što mu je i rekord karijere.

Toliko koševa je svojevremeno ubacio i Kobi Brajant na istom mestu, a ukupni rekord i dalje drži Karmelo Entoni sa 62 poena, ali u dresu domaćih Niksa.

Da ne zaboravimo da pomenemo i da je Brada prvi igrač još od Vilta Čemberlena iz 1963. godine koji je u jednom mesecu odigrao 3 utakmice sa 55 i više postignutih poena.

Upravo je Harden najzaslužniji za još jednu pobedu Roketsa, a istakao se i Erik Gordon sa 20 poena, dok su kod domaćina najbolji bili Trir sa 31 i Hardavej džunior sa 21 poenom.

Boban Marjanović i Miloš Teodosić ponovo nisu imali nikakvog udela u još jednoj pobedi Klipersa. Pred timom iz Los Anđelesa je pao na Floridi Majami 111:99.

Tobajas Heris je bio nerešiva enigma za domaćina sa 31 poenom, dok se u redovima Hita istakao Vajtsajd sa 22 poena.

NBA, rezultati:

Indijana – Toronto 110:106 Boston – Klivlend 125:103 Bruklin – Orlando 114:110 Majami – Los Anđeles 99:111 Njujork – Hjuston 110:114 Čikago – Atlanta 101:121 Memfis – Šarlot 107:118 Nju Orleans – Detroit 94:98 Filadelfija – San Antonio 122:120 Juta – Denver 114:108

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.