JOKIĆ I BOGDAN POKIDALI: Sakramento rastužio Majkla Džordana, iznenađujući poraz Nagetsa - zaboravljeni Bobi i Teo!
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović, Foto: AP, Profimedia

nba liga

JOKIĆ I BOGDAN POKIDALI: Sakramento rastužio Majkla Džordana, iznenađujući poraz Nagetsa - zaboravljeni Bobi i Teo!

Košarkaši Finiks Sansa savladali su lidera Denver Nagetse rezultatom 102:93

Objavljeno: 10:05h

Odigrani su mečevi NBA lige u noći između subote i nedelje, a od Srba su se radovali Bogdanović i Bjelica, sjajna partija Jokića u porazu od Finiksa, dok Teo i Bobi nisu ni ulazili u igru, a njihovi Klipersi su poraženi na meču sa Klipersima.

Košarkaši Finiks Sansa savladali su lidera Denver Nagetse rezultatom 102:93.

Denveru nije pomogao dabl-dabl nastup Nikole Jokića koji je postigao 23 poena (8/15 iz igre) uz 10 skokova i 4 asistencije.

Jokića je u timu Nagetsa najbolje pratio Malik Bizli sa 21 poenom, po 12 su postigli Monte Moris i Džamal Marej koji je imao i 9 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte, dok je dabl-dabl zabeležio Pol Milsap sa 10 poena i 11 skokova.

Denver je lošim šutem (39%) i brojnim greškama (17 izgubljenih lopti) napravio veliki kiks protiv najgoreg tima konferencije i ostao na samo pola pobede ispred Golden Stejt Voriorsa na čelu konferencije. Nagetsi u nedelju dočekuju Portland, dok Sansi gostuju Indijani u utorak.

Sakramento je na svom terenu bio bolji od Šarlota
Sakramento je na svom terenu bio bolji od Šarlota foto: AP

Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su Šarlot Hornetse 104:97 uz sjajan nastup Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je postigao 22 poena (9/17 iz igre, 4/7 trojke) uz 6 skokova i 2 asistencije za 29 minuta na parketu u 22. pobedi "Kraljeva".

Drugi srpski reprezentativac u timu iz Sakramenta Nemanja Bjelica nije imao svoje veče, postigao je samo tri poena uz 4 asistencije i 2 ukradene lopte za 17 minuta na parketu.

Kingsi su dobili i sedmi meč ove sezone u kojem su zadržali protivnika ispod 100 poena, a ključni faktor trijumfa je tek 11 izgubljenih lopti, u poređenju sa 26 protiv Finiksa početkom nedelje.

Sakramento dočekuje Portland u ponedeljak, nakon čega Kingse očekuje šest gostovanja. Šarlot istog dana gostuje San Antoniju, na svom desetom gostovanju od 14 utakmica u januaru.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa poraženi su pred domaćom publikom od Detroit Pistonsa sa 109:104.

Miloš Teodosić je ostao na klupi
Miloš Teodosić je ostao na klupi foto: Reuters

Srpski košarkaši Miloš Teodosić i Boban Marjanović nisu odigrali nijedan minut u 18. porazu Klipersa ove sezone.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Blejk Grifin, košarkaš kojeg su Klipersi pre trejdovali u Pistonse pre godinu dana. Grifin je sada imao motiv više i odigrao je sjajnu utakmicu.

Blejk je meč završio sa 44 poena, osam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte, uz 13/22 iz igre. Odličan je bio i Dramond sa 20 poena i 21 skokom, dok je Redži Bulok ubacio 17. U domaćem sastavu Galinari je postigao 23, Vilijams 22, dok je Montrez Herel ostvario učinak od 21 poena i devet skokova. Pistonsi su ostvarili 18. pobedu, dok su Klipersi poraženi 18. poraz.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.