OSAKAĆENA ZVEZDA KROZ DRAMU DO POBEDE: Igokea se dobro držala, ali su crveno-beli i ovakvi prejaki!
Hrabra je bila Igokea, ali je slavila Crvena zvezda, Foto: aba-liga.com

ABA LIGA, 15. KOLO

OSAKAĆENA ZVEZDA KROZ DRAMU DO POBEDE: Igokea se dobro držala, ali su crveno-beli i ovakvi prejaki!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 19:12h

Crvena zvezda savladala je Igokeu sa 79:77 u 15. kolu ABA lige.

Na taj način su crveno-beli zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju i pozitivan skor sa timom iz Laktaša. Utakmica je bila puna rezultatskih klackalica, ali na kraju je slavio gostujući tim. Ništa Igoeki nije pomogao 21 ofanzivni skok naspram Zvezdinih devet.

Strelci Igokea
Strelci Igokeafoto: aba-liga.com

Gosti su slavili uprkos tome što su imali povređene Lazića, Berona i Cirbesa. Najbolji strelac u Crvenooj zvezdi bio je Džo Reglend sa 18 poena, a u Igokei Danilo Anđušić sa 15.

Strelci Crvena zvezda
Strelci Crvena zvezdafoto: Printscreen/ABA liga

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

IV četvrtina

Počela je poslednja deonica promašenim šutevima, a sve je prekinuo Marko Luković koji je pogodio oba slobodna bacanja za 64:59.

Marko Luković
Marko Luković foto: aba-liga.com

Ponovo je uspela Crvena zvezda da izjednači, a trojkom Perperoglua i da povede sa 67:64. Iako se dobro držala tokom većeg dela utakmice, Igokea nije uspela da se ponovo vrati u duel.

U Crvenoj zvezdi je proradio i Reglend koji je postigao ključne poene za prednost crveno-belih od 73:68. Međutim, trojkom Lukovića na 15 sekundi do kraja Igokea se približila na poen zaostatka (77:76) i uvela meč u neizvesnu završnicu ali to je bilo sve što je uspela da uradi. Pobedila je Crvena zvezda sa 79:77.

III četvrtina

Uspela je Igokea da povede sa pet poena - 46:41 zahvaljujući trojci Lafajeta, ali Davidovac je uspeo da vrati Zvezdu u igru. Posle prelepe akcije Reglanda, Odžo je zakucao i doveo crveno-bele u vođstvo (48:46), a potom je Regland pogodio trojku za plus pet gostiju - 51:46.

Međutim, počeli su Tomićevi košarkaši da greše pa se plus pet začas istopilo na pola koša vođstva - 53:52. Ponovo je usledila klackalica, a Adamović je doveo Igokeu u minimalnu prednost - 56:55. Isti igrač je u i sledećem napadu bio precizan za 58:55.

Nesporazum Fajea i Perperoglua iskoristio je Lešić za plus pet - 60:55. Faul je napravio Odžo nad Radivojevićem koji je bio precizan oba puta sa linije slobodnih bacanja za 62:58, a deonica je završena vođstvom Igokee - 62:59.

II četvrtina

Kao što je završila, Crvena zvezda je počela i drugu četvrtinu. Zahvaljujući koševima Nemanje Nenadića uskoro je bilo 24:21, ali je Igokea izjednačila. Trojkom Vuka Radivojevića (bivšeg igrača Crvene zvezde), domaći su poveli sa 31:26. Ponovo je Zvezda uspela da izjednači na 31:31. Kako je deonica odmicala tako je Igokea postajala sve bolji rival, ali je Crvena zvezda izdržala nalet i ponovo preokrenula - 35:33.

Danilo Anđušić u prodoru
Danilo Anđušić u prodoru foto: aba-liga.com

Rezultatska klackalica se nastavila, ali sve je zaustavio Anđušić trojkom za vođstvo Igokee - 40:37. Poveli su domaći i sa pet poena razlike, ali je trojka Fajea približila Crvenu zvezdu na minus tri - 43:40. Do kraja je viđena samo još jedan koš i to Odža sa linije slobodnog bacanja.

I četvrtina

Odmah je Crvena zvezda krenula žestoko pošto je povela sa 6:1 zahvaljujući trojkama. Uzvratila je Igokea istom merom pa je rezultat ubrzo bio 9:8 za domaće. Uspela je Crvena zvezda da izjednači na 14:14.

Mohamed Faje
Mohamed Faje foto: aba-liga.com

Zahvaljujući slobodnim bacanjima Filipa Čovića i da povede sa plus četiri - 18:14. Iako ritam meča nije naročito brz, crveno-beli su prvu deonicu rešili u svoju korist - 20:18.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.