Treća sreća za Mega Leks: Milojevi lavovi jači od Džikićevog Partizana za prvi Kup u istoriji! (VIDEO)

KUP JE OVE GODINE ZELENO-ROZE BOJE

Treća sreća za Mega Leks: Milojevi lavovi jači od Džikićevog Partizana za prvi Kup u istoriji! (VIDEO)

Kup Radivoja Koraća osvojila je ekipa iz Sremske Mitrovice koja je pobedila klub iz Humske rezultatom 85:80
Objavljeno: 11:40h
Košarkaši Mega Leksa ispisali su istoriju i osvojili Kup Radivoja Koraća. Nakon dva izgubljena finala, izabranici Dejana Milojevića savladali su Partizan rezultatom 85:80 i tako došli do prvog trofeja od osnivanja.
Finale je igranu u prepunoj dvorani Čair, a utakmica je odlučena u poslednjim trenucima. Ključna je bila serija Leksa od 9:0 u poslednja tri minuta utakmice, nakon čega Partizan više nije imao snage da se vrati u igru. Luvavu je izbacio Murića van terena, a ovaj se vratio i udario mu strašnu blokadu! (VIDEO)
Najzaslužniji za pobedu Mege bio je fantastični Mihajlo Ivanović sa 24 poena, dok je Danilo Nikolić postigao šest poena manje. Mega monstrum: Luvavu je nemilosrdan prema obruču kada zakucava! (VIDEO)
U taboru crno-belih 17 poena je ubacio Džamar Vilson, dok su Edo Murić i Vanja Marinković postigli 16.
Prvo poluvreme obeležile su igre u serijama.
Crno-beli su konstatno pravili koliko toliko osetniju prednost, ali Mega Leks nijednog trenutka nije dozvolio Partizanu da ode na dvocifrenu razliku. Treba reći da je klub iz Humske do prednosti stigao zahvljajući odličnom šutu za tri poena, a da su izabranici Dejana Milojevića ostajali u igri zbog velikog broja skokova u napadu.
Treća deonica igrala se u totalnom egalu. Partizan je stalno imao prednost 1-5 poena, sve do samog finiša kada je posle sjajne role Nikole Ivanovića, Mega stigla do plus dva pred ulazak u poslednji period igre. Poslednju deonicu Partizan otvara serijom 7:0 i ponovo stiže do osetnija prednosti. Nastavilo se da se igra u serijama, a poslednja Leksa od 9:0 bila je ključna. Tada je Mega otišla na plus 4, 40 sekundi do kraja, a Partizan nije imao snage da se vrati u meč.
TOK UTAKMICE KRAJ UTAKMICE - MEGA JE POBEDNIK KUPA RADIVOJA KORAĆA 84:80. 40. minut - Nastavila se serija Mega Leksa koja ima šest poena prednosti. 37. minut - 35. minut -
33. minut -
31. minut -
KRAJ TREĆE DEONICE. Mega Leks konačno dolazi do prednost - 66:64. 35. minut - 31. minut - POLUVREME - Partizan ima prednost od dva poena 48:46. Crno-beli su pravili prednost sjajnim šutem za tri poena, dok je Megu u igri održao ofanzivni skok.
19. minut -
16. minut -
13. minut - 11. minut -
Na kraju prve deonice Mega Leks vodi rezultatom 24:23. Mora se reći da smo u prvih 10 minuta videli dosta dinamičnu utakmicu sa puno lepih poteza. 7. minut - 5. minut -
3. minut - 1. minut - Utakmica je počela. 21:00 - 20:45 -
20:30 -
Bogdanović pogodio trojku za pobedu i doneo Kup Fenerbahčeu! (VIDEO) Milosavljević postigao odlučujuće poene protiv Bajerna i doneo Albi trofej! (VIDEO) 20:15 -
20:00

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.