BOGDAN I BJELICA RAZBILI DALAS, DONČIĆ NAJBOLJI NA TERENU: Utakmicu ipak obeležila NBA LEGENDA! (VIDEO)
Dva i po Srbina i pola Slovenca: Bogdan Bogdanović, Luka Dončić, Nemanja Bjelica, Foto: AP/Lm Otero

nba liga

BOGDAN I BJELICA RAZBILI DALAS, DONČIĆ NAJBOLJI NA TERENU: Utakmicu ipak obeležila NBA LEGENDA! (VIDEO)

Srbi su na ovoj utakmici igrali ključne uloge

Objavljeno:

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica postigli su po 15 poena u bitnoj pobedi Sakramenta u Dalasu (120:113), kojem nije pomogla ni fenomenalna partija Luke Dončića (28 poena, 6 skokova i 9 asistencija).

Bjelica je na terenu proveo čak 35 minuta, šutirao je 5-10 iz igre (4-7 za 3 poena) i 1-2 sa penala, a pored 15 poena imao je i 10 skokova, 4 blokade i 1 asistenciju.

Bogdanović je igrao još više - 37 minuta, a šutirao je 4-11 (2-5 za trojke) i 5-6 sa linije slobodnih bacanja, za konačan učinak od 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Najefikasniji u timu Sakramenta bili su Badi Hild i DeAron Foks sa po 28 poena.

Na drugoj strani, fenomen Luka Dončić je mučio odbranu Sakramenta, ali na ovoj utakmici nije imao adekvatnu podršku ostatka tima - sledeći najefikasniji bio je Harison Barns sa 15 poena.

Inače, ovu utakmicu obeležio je povratak legende NBA lige, Dirka Novickog, na domaći parket, posle dugog odsustva zbog povrede. Dirkenštajn je za 8 minuta ubacio 3 poena i uhvatio 4 lopte. On je ulaskom u igru u 1. četvrtini postao i 1. igrač u istoriji NBA lige koji je za isti tim odigrao 21 sezonu.

Inače, ključ pobede Sakramenta bile su vezane trojke našeg Nemanje Bjelice, koji je pri rezultatu 100:97 prvo ubacio za 103:97, a zatim i za 9 poena razlike i 106:97.

Evo partije Bjelice:

I njegovih blokada:

A evo i Bogdanovih poena i asistencija:

A ovo je Luka Dončić:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.