TOMIĆ PRED DERBI SA MEGOM: S favoritima igraju odlično! Rastrčani su, skočni, agresivni i krasi ih timska igra!
Milan Tomić upozorava koliko je neugodan tim Mega Bemaksa, Foto: Starsport©

Upozorava igrače

TOMIĆ PRED DERBI SA MEGOM: S favoritima igraju odlično! Rastrčani su, skočni, agresivni i krasi ih timska igra!

Crveno-beli gostuju u Sremskoj Mitrovici

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde prvu polovinu reguarnog dela takmičenja u ABA ligi, završavaju utakmicom protiv ekipe Mege u Sremskoj Mitrovici.

Crveno-beli ovaj duel dočekuju bez poraza (10-0) i u dobrom raspoloženju nakon sjajne predstave i ubedljive pobede nad ekipom Breše, koja je srpskom šampionu donela plasman u narednu fazu Evrokupa.

Utakmica 11.kola ABA lige Mega Bemaks – Crvena zvezda igra se u gradskoj dvorani "Pinki" u Sremskoj Mitrovici u subotu od 19 časova, a ovo će biti 14. susret dve ekipe u regionalnom takmičenju.

Milan Tomić traži punu koncentraciju od igrača
Milan Tomić traži punu koncentraciju od igrača foto: Starsport©

U prethodnom kolu, crveno-beli su pobedili Zadar, dok je ekipa Mege u dramatičnoj završnici izgubila od ekipe Budućnosti u Podgorici, ali i dalje zauzima treće mesto na tabeli, pa tako ovaj susret ima i epitet „derbija kola".

- Očekuje nas utakmica sa ekipom Mege koja je sve mečeve sa kandidatima za visok plasman u ABA ligi do sada odigrali odlično. Pobedili su Cedevitu u Zagrebu, izgubili dobijenu utakmicu protiv Budućnosti u Podgorici, i protiv Partizana su odigrali dobro. Mladi su, izuzetno perspekivni, agresivni, rastrčani, imaju veliki broj skokova, ukradenih lopti, asistencija. Jasno je da nas očekuje težak posao, i da ako želimo da dobijemo tu utakmicu, moramo da budemo na maksimalnom nivou. I što se tiče igre, koncentracije na terenu kako bi došli do pobede i nastavili sa dobrim nizom u ABA ligi. Za ovaj meč nemamo Marka Kešelja koji je bolestan, imamo još nekoliko sitnih povreda, pa ćemo o konačnom sastavu za vaj meč, odlučiti pred samu utakmicu u Sremskoj Mitrovici - rekao je trener Milan Tomić.

Branko Lazić želi da završi godinu bez poraza u ABA ligi
Branko Lazić želi da završi godinu bez poraza u ABA ligi foto: Starsport©

- Kao i uvek, mečevi u Sremskoj Mitrovici donose dosta neizvesnosti. Očekuje nas utakmica sa mladom i ambicioznom ekipom, koja igra agresivno, o čemu govori i podatak da imaju u proseku skoro 40 skokova po meču i 8 ukradenih lopti, ali i dobro i nesebično u napadu, sa 20 asistencija po utakmici. Odmah po završetku meča sa Brešom okrenuli smo se ovoj utakmici, jer želimo da nastavimo u dobrom ritmu i da na pravi način u završnici kalendarske godine odigramo utakmice koje nas očekuju - poručio je kapiten Branko Lazić.

Crveno-beli će u petak u vreme utakmice odraditi još jedan trening u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Do završetka kalendarske 2018.godine košarkaši Crvene zvezde igraju još dve utakmice u regionalnom takmičenju – protiv Cibone u Zagrebu 22.12. i protiv Budućnosti pretposlednjeg dana 2018. godine u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.