VELIKA ČAST ZA SRBINA: Ameri proglasili 'Nedelju Nikole Jokića'!
Nikola Jokić, Foto: AP/Tom Szczerbowski

ZASLUŽIO JE

VELIKA ČAST ZA SRBINA: Ameri proglasili 'Nedelju Nikole Jokića'!

Momak iz Sombora je veoma skroman dečko, ali zato ima ko će da ga hvali...

Objavljeno: 14:41h

Ima tu neke simbolike. 2016. godine, u njegovoj drugoj (sofomor) sezoni u dresu Denvera, i uopšte u NBA ligi, 15. decembra je, kako kažu novinari Denver Stiffsa, počela "Jokić era", pošto je tek tog dana postao standardni starter u svom timu.

Od tada, sve za Denver je sve krenulo nabolje, ekipa iz Kolorada postala je ofanzivno najefikasnija, a za to je definitivno jedan od najzaslužnijih srpski as.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: Printscreen/Twitter/Denver Nuggets

U decembru 2018. godine, tj. sad, taj već pomenuti lokalni medij proglasio je "Nedelju Nikole Jokića". Upravo zbog toga što je prošlo tačno dve godine otkako je Somborac srce i duša te ekipe.

- Dobrodošli u Nedelju Nikole Jokića. Zaposleni u Denver Stifsu su uzbuđeni što mogu da proglase prvu tematsku nedelju otkad portal postoji. Od ponedeljka do subote, svaki dan ćemo slaviti 23-godišnjeg Srbina i zvezdu Nagetsa. Bacaćemo pogled na njegovu dosadašnju karijeru. Biraćemo najbolji od 32 njegova magična poteza. Takođe, razgovaraćemo o raznim aspektima njegove igre, pričati sa gostima koji mogu iznutra da nam pričaju i o njegovoj ličnosti. Delićemo sa vama najbolje snimke, priče, kao i tekstove raznih autora iz prethodnih godina.VEoma se radujemo što ćemo analizirati različite segmente njegovog putovanja tokom kog želi da odvede Nagetse u prvi plejof još od 2013. godine - piše na ovom Srbima dobro poznatom lokalnom mediju iz jedne od najliberalnijih američkih država.

Nije to sve što su napisali iz Stifsa.

- Ono što je najvažnije, Jokić je doneo timu potpuno novi identitet. Njegov mekani šut i izbačaj iznad glave podsećaju najstarije fanove na Dana Ajsela iz 70-ih. Njegova igra koja potencira asistencije podseća fanove Nagetsa na Daga Moa iz 80-ih. Njegova ličnost i inostrani akcenat podsećaju na Dikembea Mutomba iz 90-ih. Njegova sposobnost improvizacije u napadu deluje kao kada je Džordž Karl bio u timu 2000-ih. A, što se novog perioda tiče, on bi mogao da postane najpopularniji igrač našeg tima još od Karmela Entonija. Doduše, ima još mnogo da radi kako bi to postigao - stoji na ovom portalu.

Dakle, pratite i Espreso.co.rs, kako biste u narednim danima uživali u hvalospevima američkih novinara na račun ovog dojučerašnjeg dečaka iz Sombora, malog grada na severu Srbije.

Ukoliko znate engleski jezik, već možete i sami da uživate u raznim tekstovima OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.