Otvoreno pismo redakcije Espreso.co.rs Nikoli Jokiću!
Nikola Jokić, Foto: AP

MALO SMO SE NAŠALILI

Otvoreno pismo redakcije Espreso.co.rs Nikoli Jokiću!

A, ne tiče se igranja za reprezentaciju, verovali ili ne...

Objavljeno:

Poštovani gospodine Nikola Jokić,

Sportski deo redakcije Espreso.co.rs uz podršku uredništva odlučio je da ti (nadamo se da nam nećeš zameriti na tome što ti ne persiramo, jer se osećamo kao da te poznajemo u dubinu duše s obzirom na to koliko pratimo tvoj rad) napiše otvoreno pismo.

Ne, nećemo da te molimo/ucenjujemo da pomogneš Saletu Đorđeviću i reprezentaciji Srbije na Mundobasketu, na koji ćemo se, nadamo se, plasirati, jer smatramo da ćeš kada vreme dođe i sam razumeti koliko je tvoja pomoć neophodna da bi se Orlovi ponovo popeli na vrh sveta.

Predsednici Crvene zvezde i Partizana
Predsednici Crvene zvezde i Partizana foto: Dado Đilas

Takođe, nećemo ni da te napadamo kao što je publika u Srbiji navikla kad god se pomene sintagma "otvoreno pismo". To ostavljamo čelnicima Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, Novog Pazara, Slobode iz Užica, FMP iz Železnika i ostalima koji vole da satanizuju jedni druge u javnosti.

Mi od tebe samo tražimo da imaš malo razumevanja za naše probleme.

S obzirom na to da smo portal koji uvek prvi objavi izveštaj NBA lige još uz jutarnju pesmu petlova, posebno kada ti igraš, publika je već navikla da kod nas čita o tvojim podvizima. Međutim, ovog novembra upali smo u mali problem. Jasno je da ljudi vole da se naslađuju uspesima svojih sportista u inostranstvu, tako je u svakoj zemlji, pa i u Srbiji, međutim, nisu preterano zainteresovani kada neko postigne 6 (šest) poena.

Sjajno si otvorio sezonu, podigao si broj šuteva u odnosu na prethodne, podigao si nivo odbrane, vodio si Denver do prvog mesta posle 10-ak mečeva, ali si onda "stao". U novembru postižeš u proseku manje od 14 poena po meču, što je znatno ispod proseka tvoje karijere, a posebno u odnosu na fantastičan početak sezone kada si ubacivao čak po preko 17. Da budemo iskreni, pored toga što te cenimo kao sportistu, cenimo i hleb koji jedemo, a koji zavisi od čitanosti našeg portala.

Nikola Jokić tokom utakmice
Nikola Jokić tokom utakmice foto: Reuters

A, kada posle meča na kom si postigao 20 poena daš sedam, nama čitanost tekstova o tebi padne u otprilike istoj toj razmeri. Ne zanima, bre, ljude da gledaju "hajlajtse" tvojih utakmica kada Ameri ne kleče na kolenima pred tobom.

Onda u naslov možemo da stavimo nešto tipa "ČIKAGO VIŠE NEMA DŽORDANA, ALI JE SINOĆ VIDEO JOKIĆA: Srbin u produžecima UNIŠTIO BIKOVE, Denver je na 6-1!", umesto "JOKIĆ GLEDAO I NIJE MOGAO DA VERUJE, POBEĐEN JE SOPSTVENIM ORUŽJEM: Nagetsima treći uzastopni poraz".

Majkl Džordan
Majkl Džordan foto: Printscreen/Youtube/lenard8087

Dakle, Nikola, apelujemo na tebe da počneš da uzimaš više šuteva, jer imaš ti tu mekoću u ruci koja može da cepa mrežice iz svih pozicija, da opet počneš da se "zezaš" sa nekoliko lucidnih pasova po utakmici, da protivničke odbrane ne znaju šta ih je snašlo, jer ćemo tako imati uzajamnu korist.

Ti takmičarsku, mi komercijalnu.

Grafik rasta naše posete kada raste tvoja forma
Grafik rasta naše posete kada raste tvoja forma foto: Printscreen

Ti ćeš sa Denverom otići u plej-of, prvi put u karijeri, a nama će čitanost tekstova o tebi značajno da skoči (posebno kada počne doigravanje). Tada ćemo mi biti značajno srećniji, samim tim će i tekstovi o tebi biti lepše i poetičnije napisani, pa će cela rodbina moći da se hvali brojem epiteta iskorišćenim u izveštaju utakmice protiv nekog tamo Njujorka, Milvokija...

Dakle, ukoliko čitaš ovo pismo, molimo te da uslišiš naše molbe... Vidiš, mi ne tražimo kule i gradove, ne tražimo da nam daješ pare, čak te ni ne kudimo što ne igraš za reprezentaciju - tražimo samo koji poen više i možda koju senzacionalnu "teodosićevićevsku" asistenciju po meču.

Sledeći tvoj meč igra se u subotu protiv Portlanda, pa 'ajde vidi šta možeš da uradiš.

Mnogo bi nam to značilo...

S poštovanjem, Redakcija Espreso.co.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.