ZA TRINKIJERIJA JE DERBI KAO KAJMAK NA PLJESKAVICI: Staviću Pejdža da čuva Zvezdine centre!
Andrea Trinkijeri i Markus Pejdž, Foto: Starsport©

Dobro raspoloženje u crno-belom taboru

ZA TRINKIJERIJA JE DERBI KAO KAJMAK NA PLJESKAVICI: Staviću Pejdža da čuva Zvezdine centre!

Harizmatični Italijan se malo našalio uoči prvog ovosezonskog okršaja najljućih rivala

Objavljeno:

Po prvi put u sezoni 2018/19, Partizan igra protiv Crvene zvezde.

Večiti derbi je na programu u subotu, 24. novembra od 17 časova, a nominalni domaćin utakmice u hali "Aleksandar Nikolić" su crno-beli.

Na konferenciji za medije uoči sutrašnje utakmice, trener Partizana, Andrea Trinkijeri je izjavio:

- Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Crvena zvezda ili Panatinaikos-Olimpiakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim, uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru Partizan-Zvezda. Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje. To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici, boljeg je ukusa - istakao je Trinkijeri i potom analizirao rivala i izneo svoja očekivanja pred meč

Andrea Trinkijeri kaže da će uživati u svakoj sekundi derbija
Andrea Trinkijeri kaže da će uživati u svakoj sekundi derbija foto: Starsport©

- Zvezda je iskusna, talentovana, duboka, nema poraz ove sezone, a mi imamo četiri. Favoriti su, ali ako postoji utakmica gde tim koji nije favorit ima nešto više, to će biti. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati sutra. Detalji su jako važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar su važne u utakmici. Zato nam treba koncentracija, moramo da budemo pametni, da budemo malo opušteni, jer je ovo prvi derbi, novembar je. Ima još mnogo stvari koje se mogu desiti ove sezone. Treba nam dobra, čvrsta, energična utakmica. Imaćemo ogromnu podršku sutra, moramo to da pretvorimo u pozitivan nastup - naglasio je trener Partizana.

On se i našalio na konstataciju novinara da crveno-beli imaju prednost na centarskim pozicijama.

- Staviću Pejdža na centra da ih čuva.

Markus Pejdž kaže da je na koledžu iskusio sličnu atmosferu
Markus Pejdž kaže da je na koledžu iskusio sličnu atmosferu foto: Starsport©

Pomenuti plejmejker crno-belih, Markus Pejdž je o predstojećem derbiju izjavio:

- Igrao sam na koledžu američku verziju ovog derbija, slušao sam mnogo priča. Znam da je utakmica u kojoj je ulog veliki i jedva čekam da vidim kakva je u poređenju sa onima u Americi - istakao je Pejdž.

Krilo crno-belih, Rade Zagorac je naglasio da iako debituje u derbi susretima Partizana i Zvezde, ima neka iskustva u sličnim utakmicama jer je igrao polufinala i finala protiv Partizana i Zvezde dok je bio u Megi.

- Sve je nekako debitantski za mene ove sezone, tako i derbi, ali imam neki osećaj kako to izgleda. Priprema se u nekom taktičkom delu ne razlikuje previše, ali najvažnija stvar je mentalna priprema, neki reset prethodnih utakmica ,da sprovedemo zamisli stručnog štaba. To i nošenje sa pritiskom su ključni - rekao je Zagorac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.