ČIKAGO VIŠE NEMA DŽORDANA, ALI JE SINOĆ VIDEO JOKIĆA: Srbin u produžecima UNIŠTIO BIKOVE, Denver je na 6-1! (VIDEO)
Nikola Jokić igra najbolju sezonu u karijeri, Foto: AP/David Banks

nba liga

ČIKAGO VIŠE NEMA DŽORDANA, ALI JE SINOĆ VIDEO JOKIĆA: Srbin u produžecima UNIŠTIO BIKOVE, Denver je na 6-1! (VIDEO)

Srbin je sporo počeo utakmicu, ali je u produžecima, kad se računalo, "odlepio"

Objavljeno: 07:18h

Činilo se da će Nikola Jokić imati još jednu od "onih" utakmica u NBA ligi, kad ne izgleda baš preterano zainteresovano za protivnike, košarku, ili boravak na planeti Zemlji.

Sinoć je i bila jedna od tih utakmica, protiv Čikaga u Čikagu. Nikola jedva da je šutirao, nije "grizao", izgledao je letargično, jedino što je asistirao igračima i na taj način držao Nagetse u igri.

Pokazalo se to i na razultatu: Čikago, jedan od najgorih timova u NBA, imao je 8 poena prednosti u 4. četvrtini, i činilo se da ćemo jutros morati da pišemo jedan od onih kratkih izveštaja sa naslovom "Jokić podbacio, Denver izgubio", ili tako nešto.

A onda... BUĐENJE!

Jokić je prvo uzeo stvari u svoje ruke pri kraju regularnog dela utakmice, i serijom koševa, skokova, asistencija i blokada prvo približio Denver Čikagu, a onda je "eksplodirao" u produžetku, postigavši 8 od 10 poena Denvera (dve trojke i jedna dvojka sa poludistance), za konačnu pobedu Nagetsa u "vetrovitom gradu", od 108:107.

Ipak, Jokara je mogao da bude i tragičar utakmice: pri rezultatu 107:106 Nikola je uzeo poslednji šut, skoro uz sirenu, i promašio. Na svu sreću Nagetsa, Pol Milsap je uhvatio "otpadak" i malo pre "fajronta" položio je u koš.

Jokić je na kraju utakmice, i pored lošeg, lošeg starta, zabeležio impresivne brojke: 22 poena, 12 skokova i 9 asistencija, uz 2 ukradene lopte i 3 blokade (šut iz igre 9-20, 3-6 za tri poena, 1-1 sa linije slobodnih bacanja).

Pol Milsap je za Denver ubacio 19 poena, Geri Haris 16, a Mejson Plamli 13 sa klupe. Na kraju utakmice je imao birane i lepe reči za našeg Nikolu Jokića, odnosno njegovo "povampirenje" u 4. četvrtini i produžetku:

- Bilo je neverovatno videti da "uključi prekidač", tek tako, da od igrača kojem ništa nije išlo od ruke postane neko ko ubacuje trojke u ključnim momentima. On je specijalan igrač - rekao je Milsap za Jokića.

U timu Čikaga, koji se borio protiv Jokića i Srba na tribinama, najbolji su bili Zak LaVin i Vendel Karter Junior, sa 28, odnosno 25 poena.

Denver je sada na 6-1, a ako potpisnik ovih redova išta zna o NBA košarci, biće i na 7-1 posle utakmice u gostima sa najjadnijim timom severno od Pekosa - Klivlend Kavsima. Dobar start sezone i rađanje ambicija koje sežu dalje od oukog ulaska u plej-of.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Da nema Nikole Jokića, glavna vest za nas sinoć u NBA bila je bajka Derika Rouza. Nekada najmlađi MVP lige, čovek kojem su predviđali džordanovsku budućnost, a zatim žrtva povreda, životnih kriza i svih mogućih demona, igrač koji je bio u polu-penziji, vratio se u svoje najbolje igračke dane i ovako "mator" postigao rekord karijere u pobedi Minesote nad Jutom (128:125) - Derik je ubacio 50 POENA.

Rouz je dobrog asistenta imao u Karl-Entoni Taunsu (28 poena i 16 skokova), a Donovan Mičel sa 26 poena i Rudi Gober sa 22 poena i 13 skokova bili su najbolji u timu Jute.

A sad odvojite 6 minuta i 43 sekunde i pogledajte neverovatnu partiju Derika Rouza:

"Evropski LeBron" Luka Dončić suprotstavio se sinoć "pravom" LeBronu, i izgubio je. Lejkersi su pobedili Dalas sa 114:113, slobodnim bacanjem Džejmsa u poslednjim sekundama meča. Prethodno je Luka pogodio iz igre za produžetke, ali LeBron nije mislio tako.

Luka je sinoć počeo slabo, promašivši prvih 6 šuteva iz igre, no posle toga se vratio i na kraju zabeležio solidnih 14 poena, 5 skokova i 7 asistencija. Dalas je gubio sa 20 poena u 4. četvrtini, ali Luka je serijom koševa i asistencija doveo Mavse skoro do produžetaka.

Da ne bi LeBrona...

U Dalasu su najbolji bili Vesli Metjuz sa 21 poenom i Harison Barns sa 19, a najbolji na utakmici bio je LeBron sa 29 poena. U Lejkersima su dobri bili i Kajl Kuzma sa 18 i Brendon Ingram sa 17 poena.

Evo partije Luke Dončića:

Stef Kari (37 poena) i Kevin Durent (24) počistili su Nju Orleans Pelikanse sa 131:121, a u poraženom timu najefikasniji su bili Holidej sa 28 i Mirotić sa 26 poena.

Bruklin Netsi su pobedili Detroit Pistonse sa 120:119, a najzaslužniji za to je bio Spenser Dinvidi, koji je trojkom 7 sekundi pre kraja zapečatio sudbinu "klipova". Grifin je u poslednjem napadu probao da preokrene sa poludistance baš preko Dinvidija, ali prvi obruč.

Spenser je bio i najefikasniji u redovima pobednika, sa 25 poena, a pratio ga je Džo Heris sa 23 koša. U timu iz "motor sitija" Blejk Grifin je ubacio 25 poena, a Andre Dramond je uz 24 poena imao i 23 skoka.

Tim Hardavej Junior i Domantas Sabonis reprizirali su duel koji su njihovi očevi, Tim Hardavej i Arvidas Sabonis (mnogo bolji igrači od sinova, baj d vej) imali krajem 90-tih.

Bitku je sa 37 poena dobio Hardavej Mlađi, ali je rat (Indijana je pobedila Njujork sa 107:101) dobio Domantas (30 poena).

Neuništivi San Antonio Sparsi su ponovo u vrhu Zapadne konferencije, a sinoć su pobedili i ponizili samouništive Feniks Sanse našeg trenera Igora Kokoškova sa 120:90.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf Sparsa bili su DeMar DeRozan sa 25 i LaMarkus Oldridž sa 24 poena, dok je kod Sansa nešto igrao Ti Džej Voren sa 21 poenom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.