KRALJ BELI POKORIO FLORIDU: Nemanja razbio i Medžike, Bobi i Teo sprečavali tuču Beverlija i Vestbruka!
Nemanja Bjelica je postigao 21 poen protiv Orlanda, Foto: Reuters

NBA

KRALJ BELI POKORIO FLORIDU: Nemanja razbio i Medžike, Bobi i Teo sprečavali tuču Beverlija i Vestbruka!

Srpski reprezentativac je glavni pokretač svega u ekipi iz prestonice Kalifornije

Objavljeno: 08:56h

Nemanja Bjelica je pokorio celu Floridu predvodeći Kingse i do druge pobede na turneji po poluostrvu u Meksičkom zalivu.

Posle Majamija Kingsi su slavili i protiv Orlanda 107:99, a srpski reprezentativac je bio drugi strelac tima na ovom meču sa 21 postignutim poenom (5/8 za dva, 3/5 za tri, 2/4 slobodna bacanja) uz 8 skokova za pola sata provedenih na parketu.

Nemanja Bjelica na meču protiv Orlanda
Nemanja Bjelica na meču protiv Orlanda foto: AP

Ovo je treća uzastopna vrhunska partija Belog koji se definitivno izdvojio sada kao lider mlade ekipe "kraljeva" koja na startu sezone ostvaruje rezultate daleko iznad očekivanih (skor 5-3)

Upravo je srpski reprezentativac u meču protiv Medžika pokrenuo preokret svoje ekipe kada je pri rezultatu 48:39 za domaćina trojkom pokrenuo seriju 16:4 koju je završio novom pogođenom trojkom za 55:52 i vođstvo svog tima koje posle toga nisu ni ispuštali.

Uz njega najefikasniji je bio Badi Hild sa 25 poena, a Koli-Stajn i Foks su postigli po 14. Bogdan Bogdanović je i dalje na oporavku.

U domaćem timu najbolji Gordon sa 18 i Ros sa 17, dok su Kingsi zaustavili Nikolu Vučevića na 15 poena.

Sa druge strane Boban Marjanović i Miloš Teodosić nisu uspeli ni da se snađu ni da pomognu Klipersima da izbegnu poraz u naelektrisanoj atmosferi u Oklahomi, gde je domaćin slavio 128:110.

Stari i ljuti rivali Patrik Beverli i Rasel Vestbruk su ponovo bili oči u oči i prsa u prsa, a kada se to dogodi, onda su varnice između njih zagarantovane, jer se svi dobro sećaju kako je plej Klipersa svojevremeno u dresu Hjustona 2013. godine izbacio Vestbruka iz plej-ofa kada mu se bacio u noge i povredio mu meniskus kolena.

I sada je opet došlo do tenzije i napetosti zbog sličnog takvog faula kada se Beverli bacio za ničiju loptu u noge prvoj zvezdi Tander i to je bio znak za frku na terenu.

Pozvan je tajm-aut, a Vestbruk je umesto ka svojoj, otišao do klupe Klipersa i počele su prozivke i prepucavanja, a situacija je došla dotle da je i policija morala da uđe na teren kako bi smirila strasti, što je bilo jako teško.

Klupa Klipersa je konstantno prozivala igrače Oklahome na terenu, Gortat je prozivao Adamsa da folira faulove Bobija Marjanovića, ali u toj atmosferi punoj tenzije nijedan od srpskih igrača iz Los Anđelesa se nije dobro snašao.

Marjanović je igrao nešto manje od 11 minuta i postigao svega 5 poena uz 2 skoka, dok je Teodosić za 7 minuta pogodio samo jednu trojku.

Vestbruk je bio prvo ime domaćih sa 32 poena, koliko je dao i Pol Džordž uz 12 asistencija, a Stiven Adams je postigao 18 uz 10 asistencija. Galinari je predvodio Kliperse sa 27 poena koje je skoro sve postigao u prvom poluvremenu, Lu Vilijams je postigao 17, a Heris 15.

NBA, rezultati:

Šarlot - Majami 125:113 Klivlend - Atlanta 136:114 Orlando - Sakramento 99:107 Boston - Detroit 108:105 Toronto - Filadelfija 129:112 Hjuston - Portland 85:104 Memfis - Vašington 107:95 Oklahoma - LA Klipersi 128:110

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.